Lectură de un minut

06 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Farmaciile Tei și magazinele Bebe Tei, controlate de Roxana Maftei, înregistrează afaceri în creștere, de 1,3 miliarde de lei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Farmaciile Tei și magazinele Bebe Tei, controlate de Roxana Maftei și Irina Cuibotaru, își continuă creșterea în 2021, raportând o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de lei și mai mulți angajați.

Afacerile Farmaciilor Tei din București și Constanța au crescut cu 14,9% în 2021, până la 867,8 milioane de lei, iar profitul se apropie de 40 de milioane de lei, compania având circa 600 de angajați, similar anului anterior, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

Lanțul de magazine Bebe Tei a înregistrat în 2021 o creștere a cifrei de afaceri de 16,3%, raportând 444,7 milioane de lei, un profit de 21,3 milioane de lei și 485 de angajați, cu 131 mai mulți ca anul anterior.

Cumulat, cele două companii au trecut de afaceri de 1,3 miliarde de lei, având 839 de angajați.

În 2020, brandurile Farmacia Tei și Bebe Tei au trecut de pragul de 1 miliard de lei, înregistrând împreună un profit net de peste 45 de milioane de lei.

Afacerile grupului Tei ar putea crește în anii următori, în contextul în care vor primi bani pentru investiții din partea fraților Pavăl, prin intermediul Pavăl Holding, care vrea să intre în acţionariatul companiilor Farmacia Tei şi Bebe Tei, urmând să preia 30% din capitalul social. În prezent, tranzacția este analizată de Consiliul Concurenței.

Prezenta din anul 1992 pe piață, Farmacia Tei a ajuns la şase unități, cinci în Bucureşti şi una în Constanţa. Farmacia Tei are peste 20.000 de produse farmaceutice, potrivit propriului site.

Din brandul Farmaciei Tei s-au desprins patru magazine pentru bebeluși, numite Bebe Tei, trei în Capitală și unul în Constanța. Compania mai are și un showroom. Supermarketul a apărut pe piaţa din București în 2014.

Citeste si:
Bebe Tei și Farmacia Tei vor să se extindă în provincie: câte trei deschideri pe an
Bebe Tei și Farmacia Tei vor să se extindă în provincie: câte trei deschideri pe an

Sursa foto: Facebook Bebe Tei

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Farmaciile Tei și magazinele Bebe Tei, controlate de Roxana Maftei, înregistrează afaceri în creștere, de 1,3 miliarde de lei