Lectură de 3 minute

19 Oct 2022 - Știri și Noutăți

FAN Courier investește peste 10 milioane de euro în FANbox, o rețea de lockere cu extindere la nivel național

Cristina Marin

Abonează-te pe  

FAN Courier, companie de curierat din România, investește peste 10 milioane de euro pentru a dezvolta la nivel național rețeaua de lockere prin intermediul cărora clientul final nu va mai depinde de programul zilnic al curierului. Compania a instalat deja primele 220 de lockere FANbox în mai multe orașe din țară, urmând ca până la finalul anului rețeaua să se dubleze. Planul de extindere prevede ca la jumătatea anului viitor să fie instalate în țară 1.000 de unități. 

Sursa foto: FAN Courier

Primele lockere FANbox au fost instalate în București și județul Ilfov, Constanța, Mangalia, Eforie Nord, Năvodari, Cluj-Napoca, Brașov, Arad și Timișoara, iar în săptămânile viitoare, urmează Sibiu, Pitești și Iași.

Serviciile oferite prin intermediul rețelei de lockere FANbox sunt disponibile 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Lockerele sunt amplasate în locații foarte accesibile, iar costurile de transport sunt mai reduse față de serviciile door-to-door. Plata tuturor serviciilor la locker (transport, ramburs etc.) poate fi efectuată și cu cardul la locker.

În 2022, nu mai este suficient ca livrarea să fie rapidă și eficientă, azi, ci și sustenabilă pentru mâine. Sistemul de lockere FANbox reprezintă, totodată, și o soluție prietenoasă cu mediul, pentru că reducem numărul traseelor pe care le parcurgem cu mașinile.
Așadar, suntem prietenoși cu natura și ne sincronizăm și cu programul clienților noștri, care își pot ridica plicurile și coletele simplu și rapid, oricând.

Retail jobs

Adrian Mihai, CEO și cofondator FAN Courier

Funcțiile lockerelor FANbox

Lockerele FANbox îndeplinesc două funcții concomitent:

  • Drop-off – clienții care doresc să expedieze un colet, dar nu au timp să aștepte curierul, pot depune expediția într-un locker, de unde va fi preluat de curier și predat la o adresă sau într-un alt locker FANbox. Pentru a utiliza acest serviciu, trebuie să acceseze serviciul FANbox pe platformele puse la dispoziție de FAN Courier și să completeze datele solicitate. În viitor, depunerea coletelor la locker se va putea face și prin platforma FAN Retur sau aplicația mobilă.
  • Pick-up – clienții care fac cumpărături online pot alege să ridice comanda de la FANbox, după ce selectează lockerul dintr-o listă sau de pe o hartă care apare pe website-ul magazinului online. Ulterior, coletul este transportat de FAN Courier și depus la lockerul ales. Magazinelor online care vor să se înroleze în rețeaua de lockere FANbox, FAN Courier le pune la dispoziție documentația de integrare și sprijin IT, astfel încât acestea să poată afișa pe site-urile lor rețeaua de lockere și hărțile aferente.

”Ne dorim ca, până la finalul anului, să instalăm 400 de lockere FANbox în țară, iar până în vara anului 2023, rețeaua să beneficieze de cel puțin 1.000 de unități. Investiția totală pentru această etapă (primele 1.000 de lockere) este de peste 10 milioane de euro și cuprinde achiziția lockerelor, sistemelor de monitorizare, dezvoltarea de noi softuri și aplicații și toate echipamentele adiționale”, a declarat Mihai.

Lockerele FANbox se vor regăsi în toate orașele reședință de județ, precum și în orașe mai mici și în mediul rural, adică în toate locurile de interes pentru clienți. Intenția FAN Courier este ca, în câțiva ani, să facă serviciul disponibil pentru toți locuitorii țării.

Citeste si:
Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023 cu cele mai bune performanțe la strategia de aliniere a obiectivelor de HR cu cele ale business-ului
Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023 cu cele mai bune performanțe la strategia de aliniere a obiectivelor de HR cu cele ale business-ului

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. FAN Courier a devenit, în 2006, liderul pieței românești de curierat, poziție consolidată constant datorită investițiilor și serviciilor cu valoare adăugată noi, introduse permanent. FAN Courier deservește cei peste 55.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 7.500 de angajați și colaboratori și a unei flote auto de aproximativ 4.400 de autovehicule.
Serviciile FAN Courier de expediere și livrare în sistem ”door-to-door” sunt disponibile atât la nivel național, numărul de localități deservite fără kilometri suplimentari crescând permanent, cât și la nivel internațional, prin parteneriate solide.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  FAN Courier investește peste 10 milioane de euro în FANbox, o rețea de lockere cu extindere la nivel național