Lectură de 2 minute

22 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Familia miliardară din spatele Primark, în topul celor mai bogați britanici

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Familia miliardară din spatele Primark și-a păstrat poziția dominantă ca unul dintre cele mai bogate nume din comerțul britanic, după ce a ajuns în top 10 al Sunday Times Rich List. Guy, George, Alannah și Galen Weston au o avere combinată de 14,5 miliarde de lire sterline și au ajuns pe locul al șaptelea.

 

Sursa foto: Unsplash

Acest lucru înseamnă că proprietarii Primark au urcat un loc, deoarece anul trecut familia Weston a fost a opta cea mai bogată din țară, cu o avere de 13,5 miliarde de lire sterline, scrie RetailGazette.uk.

Între timp, fondatorul Gymshark, Lewis Morgan, a ajuns pe locul 11 în topul celor 35 de persoane sub 35 de ani, cu o avere netă evaluată la 160 de milioane de lire sterline.

De asemenea, averea fondatorului Sports Direct, Mike Ashley, a crescut cu 28% pe parcursul anului, ajungând la peste 3,8 miliarde de lire sterline, profiturile grupului Frasers - care deține mărci precum Jack Wills și Evans Cycles - crescând cu 50% în a doua jumătate a anului trecut.

Reece Wabara, fondatorul retailerului de modă Manière De Voir, a ocupat locul 19 pe listă, raportând o avere netă de 83 de milioane de lire sterline.

În prezent, Marea Britanie are 171 de miliardari, cu șase mai puțini decât anul trecut, prima scădere din ultimii 14 ani, potrivit ultimei liste a bogaților.

Averea combinată a miliardarilor britanici este de 684 miliarde de lire sterline, cu 31 miliarde de lire sterline mai mult decât averea totală a miliardarilor din lista de anul trecut.

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajați în 15 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub marca Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni accesibile pentru fiecare, de la articole de bază de calitate superioară la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, la produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii. Din dorința de a crea experiențe retail extraordinare în magazine, Primark continuă să se extindă pe piețe noi și existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026, inclusiv pe noile piețe viitoare din Slovacia și Ungaria.

Citeste si:
Primark dă startul campaniei masive de reduceri la hainele pentru copii
Primark dă startul campaniei masive de reduceri la hainele pentru copii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Familia miliardară din spatele Primark, în topul celor mai bogați britanici