Lectură de un minut

27 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Familia Darabont, una din cramele din România, a lansat primul său vin spumant

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

La a treia generație de viticultori, crama Familia Darabont din Biharia, județul Bihor, a lansat primul său vin spumant. Vinul a fost produs prin metoda Charmat, mai exact vinul de bază a fost vinificat în stil reductiv în tancuri de inox cu drojdii selecționate. A doua fermentație a fost realizată în tancuri isobarice cu drojdii selecționate, produsul fiind filtrat și îmbuteliat sub presiune.

Sursa foto: Familia Darabont/ Facebook

Tradiția viticolă apare în familia Darabont încă de la bunici. Via și vinul au jucat mereu un rol important în viața lor, iar azi, Erzsébet și Sándor alături de fiicele lor Betty și Vera, vor să demonstreze că Biharia are un potențial viticol și turistic foarte mare.

La a treia generație de viticultori, familia Darabont din Biharia, județul Bihor, are acum în grijă peste 40 de hectare de vie.

Media 2021 conține o aromă fină de flori, fructe albe cu sâmburi și pâine prăjită, cu gust proaspăt, echilibrat și revigorant. Este un vin spumant cu bule fine, ușor băubil care se recomandă a fi servit ca aperitiv.

Prețul vinului pornește de la 65 de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Familia Darabont, una din cramele din România, a lansat primul său vin spumant