Lectură de un minut

20 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Fabrica românească de ciocolată Galactic a intrat în insolvență

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Galactic, singura fabrică de ciocolată cu capital românesc, companie care funcționează și produce de 25 de ani, a fost declarată în insolvență prin firma care o administrează, Food Land Galactic.

Sursa foto: Jessica Loaiza /Unsplash

Liviu Fagi, administratorul companiei, a declarat că decizia de a solicita intrarea în insolvență a fost luată în speranța de a salva compania, scrie 2M News.

„Anul trecut a fost dramatic. O parte din an nu am avut acces la materii prime, pentru că nu au putut fi importate, apoi am primit o lovitură majoră din partea marilor retaileri - noi ne vindem produsele la toți marii retaileri din țară - care au refuzat orice majorare de preț, în ciuda faptului că au crescut semnificativ costurile de producție, de la zahăr, ulei vegetal, până la combustibil, utilități etc”, a declarat Liviu Fagi.

Galactic este singurul producător de ciocolată cu capital românesc. În țară mai există un singur producător de ciocolată, Kandia Dulce din Brașov, achiziționat în 2013 de grupul Julius Meinl și controlat de grupul KEX Confectionery.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica românească de ciocolată Galactic a intrat în insolvență