Lectură de 2 minute

10 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Fabrica din Cluj a Cesarom a produs 20% din vânzările de placă ceramică din România

Dana Ferăstrăeru

Abonează-te pe  

Peste 20% din totalul volumelor de plăci ceramice, vândute anul trecut pe plan local, sunt produse în România, la fabrica Sanex din Cluj-Napoca a grupului Lasselsberger, deținătorul brandului Cesarom.

Brandul Cesarom a înregistrat anul trecut o creștere de 15% a volumelor și a valorilor de vânzări, de cinci ori mai mult decât creșterea totală de 3% a pieței de plăci ceramice în România. Consumul total al pieței de plăci ceramice în România s-a ridicat anul trecut la circa 40 de milioane de metri pătrați, potrivit Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului Cesarom și producător local de plăci ceramice

În 2020, producătorul român a vândut aproximativ 8 milioane de metri pătrați de gresie și faianță pe piața românească. Din datele oferite de companie, plăcile ceramice cu cel mai mare consum în România sunt plăcile Cesarom în format 60 x 30 cm.

Spania și Bulgaria, țările din care a importat România

Spania și Bulgaria au fost țările din care au fost importate cele mai mari volume de gresie și faianță în România în 2020, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS). Din punct de vedere al prețurilor, din Bulgaria s-au importat plăci ceramice la cel mai mic preț pe metrul pătrat.

Totodată, potrivit rapoartelor INS, volumele importate de România anul trecut arată un trend crescător spre achiziții din India și țări cu tradiție precum Spania. De cealaltă parte, volumul importurilor din Italia și Turcia au scăzut în 2020 cu până la 10% comparativ cu 2019.

”Chiar și în contextul pandemiei, piața de plăci ceramice a continuat să crească, ceea ce arată că românii sunt preocupați să acorde atenție designului și spațiului în care locuiesc. În același timp, se confirmă trendul observat din anii trecuți, conform căruia piața românească a continuat și în 2020 să importe volume semnificative de gresie și faianță la prețuri mici și, în mare parte, la o calitate îndoielnică față de produsele locale”, a declarat Sergiu Apolzan, director de vânzări al Lasselsberger Ceramics România.

Cesarom este o companie de gresie şi faianţă activă pe piața românească. Cesarom se produce în fabrica Sanex din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH, producător european de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice).

În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii Sanex din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica din Cluj a Cesarom a produs 20% din vânzările de placă ceramică din România