Lectură de 3 minute

26 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Fabrica de sârmă Dan Steel Group, aflată în procedură de faliment, s-a vândut pentru 7.5 milioane de euro. Ce planuri are noul proprietar 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitații publice, pentru suma de 7.5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Bacău. Noul proprietar plănuiește să repornească producția și să retransforme fabrica într-unul dintre principalii angajatori în Beclean. 
 

Sursa foto: Dan Steel Group

„Am reușit, în urma unui proces amplu și riguros, să identificăm investitori viabili pentru una din companiile ce au jucat un rol cheie în industria metalurgică. Prin această tranzacție de succes, setăm premisele pentru continuarea dezvoltării eficiente a industriei metalurgice din România și reușim să salvăm încă un obiectiv important din istoria afacerilor românești”, declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.

Fabrica vândută se află pe strada Valea Viilor nr. 3, în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud. Activul este reprezentat de fabrica de producție a sârmelor tari și moi, respectiv produse derivate din sârmă, plase sudate, cuie, panouri de gard, sârmă ghimpată, și este compus din teren de 406.606 mp, construcții și echipamentele aferente.

Declinul fabricii Dan Steel Group a început în anul 2017

CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari, au organizat licitația în data de 25 ianuarie 2024, ora 14.00, la sediul Prime Insolv Practice SPRL, situat în Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor nr. 52.

Înființată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate producția de metale feroase, sub forme primare și de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieței interne, cât și celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcțiilor și al agriculturii, precum și altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum.

Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017 când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum și la creșterea semnificativă a gradului de îndatorare. Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparținând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să își asigure materia primă din cadrul UE, în condiții contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, și cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situației financiare a companiei care a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

CITR activează pe piața de insolvență și restructurare din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 22 de ani pe piața insolvenței și peste 1.100 de proiecte gestionate de-a lungul timpului, CTR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro și distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

Prime Insolv Practice SPRL, administrator / lichidator judiciar are la activ gestionarea a peste 200 de proceduri de insolvență aplicată societăților al căror obiect de activitate era specific unor domenii economice variate.

Citeste si:
Decathlon vinde 82 de spații de retail în Europa cu peste 500 de milioane de dolari 
Decathlon vinde 82 de spații de retail în Europa cu peste 500 de milioane de dolari 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica de sârmă Dan Steel Group, aflată în procedură de faliment, s-a vândut pentru 7.5 milioane de euro. Ce planuri are noul proprietar