Lectură de 3 minute

08 Jul 2022 - Știri și Noutăți

EY a asistat grupul belgian Louis Delhaize în vânzarea hipermarketurilor Cora din România

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Grupul Louis Delhaize a semnat, la sfârșitul lunii mai, contractul de vânzare a Cluj Napoca Estate SRL, societatea ce deţine spaţiul hipermarketului Cora din Cluj-Napoca, către Studium Green SRL. De asemenea, la finalul anului trecut, belgienii au vândut șase hipermarketuri Cora către austriecii de la Supernova. Cele două tranzacții au fost asistate de EY România.

Sursa foto: Sursa foto: Shutterstock

Echipa de Strategie şi Tranzacţii a EY România a oferit Louis Delhaize servicii de asistenţă financiară şi fiscală privind contractul de vânzare-cumpărare, asistenţă privind aspecte de structurare fiscală și proceduri de verificare a conturilor de închidere, informează un comunicat al EY.

Grupul Louis Delhaize, prin intermediul Delparro BV și Melfort BV, a semnat, la sfârșitul lunii mai, contractul de vânzare a Cluj Napoca Estate SRL, societatea ce deţine spaţiul hipermarketului Cora din Cluj-Napoca, către Studium Green SRL.

Tranzacţia urmează celei de la sfârşitul lunii decembrie 2021, când Grupul Louis Delhaize a semnat contractul de vânzare a portofoliului imobiliar din România către compania austriacă Supernova. Supernova a cumpărat cele șase hipermarketuri Cora din România (Bucureşti – Cora Alexandriei, Cora Lujerului şi Cora Pantelimon, Bacău – Cora Bacău, Constanţa – Cora Brătianu şi Drobeta – Cora Drobeta -Turnu Severin), precum și galeriile comerciale adiacente.

Valoarea celor două tranzacții nu e încă publică

Valoarea celor două tranzacții nu a fost făcută publică. Cele două proiecte s-au finalizat printr-un mecanism de vânzare de acțiuni cu o componentă de lease-back, strategia grupului Louis Delhaize în România fiind una de asset-light care permite concentrarea companiei pe dezvoltarea e-commerce.

„Cele două proiecte de asistenţă la vânzare a activelor Cora în România au fost complexe şi provocatoare, dar au adus şi multe satisfacţii. Echipa EY, specializată în proiecte de tranzacţii în real-estate, a obţinut rezultatul optim în contextul negocierii, dovedindu-și astfel expertiza în domeniu obţinută în proiecte similare locale şi în regiune. Această tranzacţie se înscrie în strategia grupului Louis Delhaize de dezvoltare locală viitoare”, spune Liliana Buşoiu, lider al departamentului Transaction Diligence, EY România.

Echipa financiară şi fiscală care a acordat consultanţă din partea EY a fost coordonată de Liliana Buşoiu şi Alexandra Brînzan pentru asistenţă financiară şi de Ana Cristian, Georgiana Iancu şi Georgiana Constantin pentru asistenţă fiscală.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 312.250 de angajați în peste 700 de birouri în 150 de țări și venituri de aproximativ 40 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2021. Rețeaua lor este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia îi ajută să le ofere clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume.

Citeste si:
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 

Prezentă în România din anul 1992, EY este liderul de pe piața serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajați din România și Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, juridică, strategie și tranzacții, consultanță către companii multinaționale și locale.

Primele hipermarketuri Cora au fost deschise în 1970

Grupul Louis Delhaize are o istorie începută în anul 1850 de Louis Delhaize, unul dintre cei trei fii ai negustorului belgian de vinuri Jaques Delhaize. Alţi doi fraţi au creat grupul Fraţii Delhaize, supranumit Leul Delhaize, care în acest moment este concurentul nostru în Belgia.

Primele hipermarketuri Cora au fost deschise în Franţa şi în Belgia în anul 1970. În prezent, grupul are câteva zeci de hipermarketuri în Franţa, Belgia, Luxemburg şi România şi deţine supermarketuri, magazine online, magazine pentru animale, casă şi gradină şi magazine de tip drive in în Franţa, Belgia, Luxemburg şi Romania. Grupul este prezent și în România prin rețeaua de hipermarketuri Cora.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  EY a asistat grupul belgian Louis Delhaize în vânzarea hipermarketurilor Cora din România