Lectură de 2 minute

26 Oct 2022 - Știri și Noutăți

EximBank și CEC Bank finanțează noua fabrică de BCA a Soceram

Cristina Marin

Abonează-te pe  

EximBank și CEC Bank au structurat un pachet financiar în valoare totală de 139,2 milioane de lei destinat finanțării noii unități de producție de BCA pe care compania Soceram, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din România, o construiește la Târgu Cărbunești (Gorj). 

Sursa foto: Soceram

Viitoarea fabrică va avea o capacitate de producție de pana la 1.500 de metri cubi pe zi şi va fi dezvoltată pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de producție de BCA a societății, alături de cea de la Doicești (Dâmbovița) și cea de la Cordun (Neamț), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.

„În contextul preocupărilor privind creșterea eficienței energetice, ne așteptăm la creșteri ale cererii pentru materiale de construcții performante, cu proprietăți de reducere a pierderilor de energie. Construcția noii fabrici de BCA de la Târgu Cărbunești răspunde acestei nevoi din piață și, în același timp, va avea un efect pozitiv de angrenare a economiei la nivel local, prin crearea de locuri de muncă și dezvoltarea ecosistemului logistic. Ne bucurăm că două bănci cu capital românesc au ales să ne fie parteneri în acest efort”, a declarat Mihai Anastasescu, actionarul majoritar al Soceram S.A

Soceram este o companie cu peste 40 de ani de experiență în producerea și comercializarea materialelor de construcții. Compania și-a început activitatea în forma actuală după privatizarea din anul 2004, în prezent activitatea acesteia fiind concentrată pe dezvoltarea, producerea și vânzarea materialelor pentru zidărie - cărămidă, beton celular autoclavizat – ”BCA” și adezivi folosiți în construcții. Soceram are în prezent două locații principale de producție – la Doicești (producție de BCA și cărămidă) și Cordun (producție de BCA) unde își desfășurau activitatea 429 de angajati la finalul anului 2021. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 246 de milioane de lei, în creștere cu 46% față de 2020.

În 2020, EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești moment ce a marcat integrarea acesteia în Grupul EximBank. Banca Românească este o bancă universală ce oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia prin intermediul rețelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale și agenții.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 55,3 de miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2022. CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking, mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Citeste si:
Echipă nouă la Nhood România: cine sunt cei care vor conduce operatorul imobiliar
Echipă nouă la Nhood România: cine sunt cei care vor conduce operatorul imobiliar
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  EximBank și CEC Bank finanțează noua fabrică de BCA a Soceram