Lectură de 3 minute

05 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Exim Banca Românească finanțează Abatorul Periș cu 48 de milioane de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Exim Banca Românească a acordat un credit pentru capital de lucru în valoare de 48 de milioane de lei companiei Abatorul PeriÈ™, cel mai mare procesator de carne de porc din sud-estul țării, în cadrul schemei de ajutor de stat Ucraina, pe care banca o implementează în cadrul mandatului primit de la statul român.

 

Sursa foto: Exim Banca Romaneasca/ Abatorul Peris

FinanÈ›area cu dobândă subvenÈ›ionată este acordată în numele È™i contul statului român, în cadrul schemei de ajutor de stat menită să asigure lichiditate È™i acces la finanÈ›are firmelor care se confruntă cu dificultăți în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Creditul acordat este destinat finanțării activității curente a companiei È™i susÈ›inerii creÈ™terii valorii adăugate pentru produsele româneÈ™ti.

Finanțările pe care le acordăm în cadrul acestui program permit companiilor locale să menÈ›ină active lanÈ›urile de producÈ›ie, prin infuzia de capital de lucru, dar È™i să continue planurile investiÈ›ionale, fiind o resursă valoroasa È™i de exploatat.

Traian Halalai, preÈ™edintele executiv al Exim Banca Românească

Abatorul PeriÈ™ este cel mai mare procesator al porcilor È™i cărnii de porc din sud-estul tarii È™i deÈ›ine la NiculeÈ™ti, judeÈ›ul DâmboviÈ›a, una dintre cele mai moderne facilități de producÈ›ie, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual.

Contextul economic generat de conflictul din Ucraina a reprezentat o provocare È™i pentru Abatorul Peris punându-È™i amprenta asupra activității curente a societății.

Schema de ajutor de stat Ucraina pe care Exim Banca Românească o implementează în numele È™i în contul statului român, se adresează companiilor mari È™i IMM-urilor cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei care pot accesa credite de investiÈ›ii È™i credite pentru capital de lucru, la rate de dobânda subvenÈ›ionată, precum È™i garanÈ›ii de stat care acoperă maximum 90% din creditele de investiÈ›ii È™i creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, ca expuneri noi. Finanțările È™i garanÈ›iile se acordă până la data limită de semnare a documentaÈ›iei contractuale ce va fi actualizată permanent pe site-ul Exim Banca Romaneasca, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.

Abatorul PeriÈ™ a fost înfiinÈ›ată în 2019, cu scopul de a procesa È™i comercializa carne de porc destinată aprovizionării Capitalei È™i zonei de sud-est a țării. În ultimii ani, societatea a investit peste 20 mi­lioane de euro în retehnologizarea È™i creÈ™terea capacității de producÈ›ie È™i a devenit una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România. Produsele companiei sunt comercializate în marile lanÈ›uri de magazine, cât È™i în reÈ›eaua proprie de 25 de magazine de carne sub marca “PeriÈ™”. Abatorul PeriÈ™ are peste 400 de angajaÈ›i, iar în 2021 a avut o cifră de afaceri de aproximativ 70 milioane de euro

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituÈ›ii de cre­dit dupa active. Banca operează o reÈ›ea naÈ›ională de distribuÈ›ie de 83 de sucursale È™i 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Exim Banca Românească finanÈ›ează Abatorul PeriÈ™ cu 48 de milioane de lei