Lectură de 3 minute

05 Aug 2022 - Știri și Noutăți

evoMAG: Mai mult de jumătate dintre românii de la orașe nu au aer condiționat acasă

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Peste jumătate (52%) dintre românii care locuiesc în mediul urban nu dispun de un aparat de aer condiționat acasă, potrivit unui sondaj realizat online pentru evoMAG. Dorința de cumpărare, însă, a crescut semnificativ în ultimul an, iar diversitatea oferită de producătorii de aparate de aer condiționat arată clar că aceste echipamente au devenit produse de necesitate tot mai accesate.

Sursa foto: Pixabay.com

În primele șapte luni ale anului, vânzările de aparate de aer condiționat listate de evoMAG s-au dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Prețul mediu al unui aparat de aer condiționat e de 1.650 de lei

În preferințele consumatorilor români, se distanțează brandurile/echipamentele din categoria B, pentru care sunt dispuși să plătească, în medie, 1.650 de lei. Prețul mediu al unui aparat de aer condiționat este cu circa 15% mai mare anul acesta, față de anul trecut.

„Faptul că 1 din 2 români din mediul urban nu are acasă un aparat de aer condiționat ne arată că există încă un loc mare de creștere a categoriei, cu atât mai mult cu cât cererea de astfel de dispozitive este din ce în ce mai mare, în această vară cu multiple recorduri de temperaturi ridicate. În acest sezon, la evoMAG, am crescut stocurile, am extins gama de produse și am diversificat oferta prin includerea în site a mai multor branduri noi de aparate de aer condiționat, în special din categoria B, acolo unde există cea mai mare cerere în prezent”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, menționând că, odată cu avansul vânzărilor, au crescut și achizițiile de pachete de servicii de instalare a echipamentelor de aer condiționat, motiv pentru care evoMAG a activat, anul acesta, oferte de servicii de instalare și mentenanță.

Ce echipamente de aer condiționat preferă românii

- Eficiente energetic – urmăresc, cu precădere echipamentele din clasa A+ și A++;

- Cu o capacitate de 12.000 de BTU;

- Cu funcție de încălzire și, eventual, ventilare și dezumidificare;

- Să dispună de tehnologia Inverter, care permite controlul energiei consumate prin temporizarea și controlarea funcționării compresorului. Astfel, temperaturile dorite sunt atinse mai rapid, timpul de pornire este redus cu o treime, consumul este mai mic cu până la 30% și sunt eliminate fluctuațiile de temperatură;

Citeste si:
evoMAG vrea mai multe produse în portofoliu. Pe ce se axa compania în 2023
evoMAG vrea mai multe produse în portofoliu. Pe ce se axa compania în 2023

- Să poată fi conectate la Internet prin Wi-Fi;

- Ușor de întreținut.

Pentru instalarea echipamentelor de aer condiționat, românii preferă achiziția de pachete de servicii care includ montaj autorizat, dar și kit-ul de instalare.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează zeci de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar anul trecut a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu.

evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane. evoMAG este companie românească de familie, cu peste 16 ani de experiență în domeniu, fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  evoMAG: Mai mult de jumătate dintre românii de la orașe nu au aer condiționat acasă