Lectură de 2 minute

31 Jan 2024 - Știri și Noutăți

evoMAG a planificat investiții de aproximativ 500.000 de euro în 2024

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

evoMAG a încheiat anul 2023 cu vânzări de 42 de milioane de euro, în creștere cu circa 20% față de 2022. Anul trecut, evoMAG a înregistrat cele mai mari vânzări în categoriile de produse consacrate – telefoane mobile, laptopuri, componente, dar și în segmentul de electrocasnice. 

Sursa foto: evoMAG

Avem în plan și listarea pe alte marketplace-uri din alte țări, precum Germania și Grecia, dar, momentan, sunt planuri incipiente în această direcție. Focusul evoMAG, în 2024, este pe optimizare și eficientizare pentru a avea promoții cât mai bune și a livra cât mai rapid către clienții actuali.

Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG

Pentru anul în curs, evoMAG estimează investiții de aproximativ 500.000 de euro, similar cu valoarea investițiilor de anul trecut. Cea mai mare parte a acestora va fi direcționată către eficientizarea activității logistice, pentru creșterea rapidității în livrare și în platforma din spatele magazinului online, pentru îmbunătățirea experienței de cumpărare a clienților și ușurință în utilizare.

evoMAG ia în calcul, anul acesta, o creștere a business-ului între 10% și 20%, în funcție de evoluția segmentului corporate, dar și a vânzărilor către instituțiile publice, compania dezvoltând aici și un departament specializat, mai mare, dedicat licitațiilor publice prin SICAP.

În 2024, evoMAG rămâne deschis la oportunități de consolidare a poziției pe piață prin achiziții, vizând magazine online cu o bază solidă de clienți, care comercializează produse pe nișe complementare, ce se potrivesc foarte bine cu oferta existentă de produse a evoMAG.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează zeci de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar acum 4 ani a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu. evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienți ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite. evoMAG a fost fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general. Compania a atras, în 2022, o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, în demersul de a susține dezvoltarea accelerată a companiei.
Investiția atrasă este prima de anvergură pentru evoMAG și confirmă parcursul bun al companiei în cei 18 ani de existență în piața de eCommerce din România, validează și sprijină strategia de dezvoltare pe termen lung a magazinului online.

Citeste si:
TEDi, care vinde și produse la un euro, a sărit de pragul de 30 de magazine în România și continuă extinderea
TEDi, care vinde și produse la un euro, a sărit de pragul de 30 de magazine în România și continuă extinderea
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  evoMAG a planificat investiții de aproximativ 500.000 de euro în 2024