Lectură de 3 minute

22 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Evergent Investments preia 5,1% din acțiunile Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Evergent Investments a cumpărat o participaÈ›ie de 5,1126% din acÅ£iunile companiei Agroserv MăriuÈ›a, compania care deÈ›ine brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, tranzacÈ›ie intermediată de BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking ÅŸi pieÈ›e de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, potrivit unui comunicat de presă.

TranzacÈ›ia a fost realizată la un preÈ› de 60 lei/acÅ£iune, vânzătorii fiind Mădălina Cocan, unul dintre fondatori, care a vândut o participaÅ£ie de 3,5% într-o tranzacÅ£ie de tip deal, precum ÅŸi alÅ£i investitori din piaţă.

AcÈ›iunile retailerului Lăptăria cu Caimac sunt tranzacÈ›ionate sub simbolul MILK pe piaÈ›a AeRO a Bursei de Valori BucureÈ™ti (BVB) în urma listării care a avut loc în 21 mai.

Anterior listării, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acÈ›iuni la un preÈ› de 45 lei/acÈ›iune, atrăgând 19,4 milioane de lei de la investitorii din piaÈ›a de capital în schimbul a 25% din capitalul social.

Fondatorii Lăptăria cu Caimac dețin 71,6% din acțiuni

În urma achiziÈ›iei de peste 5% din capitalul social de către Evergent Investments, cei trei fondatori ai Agroserv MăriuÅ£a – Mădălina Cocan, Adrian Cocan È™i Șerban NicuÈ™or – deÈ›in împreună un pachet de 71,6% din acÈ›iunile companiei, restul de 23,4% reprezentând acÅ£iuni liber tranzacÅ£ionabile.

Este pentru a treia oară când BT Capital Partners intermediază o operaÈ›iune pentru Lăptăria cu Caimac, după emisiunea de obligaÅ£iuni de 3 milioane euro derulată în noiembrie 2020 È™i plasamentul privat de acÅ£iuni ÅŸi listarea acÅ£iunilor MILK la BVB în mai.

Ne bucurăm să fim parte din povestea Lăptăriei cu Caimac pe BVB ÅŸi suntem încrezători că parteneriatul dintre Evergent ÅŸi Lăptăria cu Caimac va fi de bun augur pe termen lung, atât pentru cele două părÅ£i, cât ÅŸi pentru ceilalÅ£i acÅ£ionari ai companiei. PrezenÅ£a unui investitor instituÅ£ional în acÅ£ionariatul oricărei companii listate este benefică, emitenÅ£ii având acces inclusiv la resurse complementare celor financiare, cum ar fi expertiza strategică, în planificare ori în guvernanţă corporativă”, declară Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

Agroserv MăriuÈ›a SA, compania care deÈ›ine brandul Lăptăria cu Caimac, a încheiat în aprilie plasamentul privat de acÈ›iuni prin care a atras 19,4 milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de euro. AcÈ›iunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de TranzacÈ›ionare de la Bursa de Valori BucureÈ™ti, aceasta fiind cea mai mare ofertă de acÅ£iuni realizată până acum pe această piaţă.

Citeste si:
PwC România: Care sunt cele mai mari tranzacții anunțate, dar nefinalizate încă, în primul trimestru din 2024
PwC România: Care sunt cele mai mari tranzacții anunțate, dar nefinalizate încă, în primul trimestru din 2024

Agroserv MăriuÈ›a a fost înfiinÈ›ată în anul 1994 È™i până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă È™i altele, pe o suprafață de 3.000 ha) È™i fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018, a pus în funcÈ›iune o fabrică modernă de lactate È™i a lansat brandul Lăptăria cu Caimac.

Evergent Investments este un Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 20/23.01.2018, și o companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER. Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.38 milioane lei la 31 mai 2021.

BT Capital Partners, divizia de investment banking È™i pieÈ›e de capital a Băncii Transilvania, este membru exclusiv în România al Oaklins È™i oferă servicii de asistență pentru atragerea de investitori prin piaÅ£a de capital, servicii de brokeraj, consultanță pentru fuziuni È™i achiziÈ›ii, structurarea schemelor de finanÈ›are complexe, cercetare de piață È™i consultanță pentru management strategic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Evergent Investments preia 5,1% din acÈ›iunile Agroserv MăriuÈ›a, compania care deÈ›ine brandul Lăptăria cu Caimac