Lectură de 6 minute

30 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Evenimente dedicate copiilor: cum s-au pregătit mallurile din București pentru 1 iunie?

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Acest sfârșit de săptămână aduce în prim plan Ziua Copiilor, 1 iunie. Așadar, mallurile s-au pregătit cu diferite evenimente care să încânte copiii. 

Sursa foto: Sun Plaza

La Sun Plaza, Ziua Copilului aduce cel mai așteptat eveniment de Minecraft, pentru toți copiii care știu să își construiască propria lume și să avanseze prin End Portal pentru marea confruntare cu Ender Dragon. Jocurile copilăriei au evoluat, de aici şi acest concept inedit. Micii pasionați ai acestui joc sunt așteptați să își demonstreze abilitățile, să își întâlnească idolii, gamerii ISilent si Gannicus, și să plece acasă cu unul dintre premiile tematice pe care le Sun Plaza le oferă celor mai iscusiți dintre jucători.

Competiția, la care vor participa aproximativ 60 de jucători cu vârste cuprinse între 6 – 17 ani, va avea loc în zona centrală, la etajul centrului comercial Sun Plaza, special amenajată cu tematică Minecraft, și se va desfășura în mai multe sesiuni. Înscrierile vor începe la ora 10:00, confruntările vor fi în format unu la unu, iar premiile tematice acordate de organizator, Sun Plaza, în valoare de peste 7.000 lei, vor fi înmânate chiar de ISilent. O ocazie de neratat, nu-i așa?

Înscrierea participanților cu vârsta cuprinsă între 6 – 14 ani, se va putea face numai în prezența părintelui. Jucătorii pot participa fără să dețină un cont oficial.

Toate activitățile vor fi gratuite.

Mega Mall pregătește în perioada 22 mai – 9 iunie o serie de surprize interactive, de la expoziția „Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată" , până la proiecții imersive și workshopuri interactive care aduc în discuție subiecte de valoare, precum sustenabilitatea și metodele creative de protejare a mediului.

Expoziția „Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată" va avea loc între 22 mai și 9 iunie, la etajul 1, zona Douglas. Organizată în colaborare cu Asociația Escu, inițiativa aduce la viață celebra poveste a lui Lewis Carroll printr-o abordare inovatoare, care promovează sustenabilitatea. Expoziția transformă universul magic al personajului principal, prin folosirea materialelor reciclate. Astfel, organizatorii promovează mesajul puternic al rolului ecologiei, îmbinate cu ideile creative. Vizitatorii au șansa unică de a pătrunde în lumea magică a poveștii și vor putea descoperi cum deșeurile pot fi transformate în opere de artă captivante, explorând instalațiile artistice, toate realizate din materiale colectate.

Mai mult decât atât, începând cu 1 iunie, ISPACE, primul spațiu imersiv dintr-un centru comercial, aflat în Mega Mall la nivelul 2, celebrează Ziua Copilului printr-o proiecție surpriză cu tematica Jurassic imersiv - Era dinozaurilor. Această nouă experiență la ISPACE, va explora în spațiul video 360 cum arăta lumea când dinozaurii dominau planeta. De la marii ierbivori până la cei mai feroce carnivori, de la sprinteni alergători în echipă până la zburători solitari. De la liniștea aparentă a pădurilor de ferigi la catastrofele care le-au adus dispariția.

Citeste si:
Șase luni de eMAG Toys Shop: topul celor mai comandate produse
Șase luni de eMAG Toys Shop: topul celor mai comandate produse

Tot în cinstea sărbătoririi celor mici, Asociația Escu va organiza workshopuri pline de voie bună și culoare, în perioada 1 și 2 iunie. Vor avea loc timp de 4 ore, în a doua parte a zile și se vor axa pe activități educative și distractive care promovează reciclarea și protecția mediului. Realizate în apropierea expozitiei, acestea vor oferi ateliere creative pentru cei mici, mergând pe urmele Iepurelui Alb, rezolvând ghicitorile uluitoare ale Domnului Omidă, învingând Regina Inimilor într-un joc de șah și multe alte surprize fascinante.

Evenimentele continuă la Mega Mall și între 6 - 8 iunie, de data aceasta în colaborare cu Fundația Calea Victoriei, oferind workshop-uri destinate adolescenților. Organizatorii sunt nerăbdători să dea startul celor trei întâlniri cu specialiștii care le vor povesti despre misterele cosmosului, despre lumea plină de viață a oceanelor, precum și despre modul în care arta poate transforma sustenabilitatea din ceva util în ceva spectaculos, care să înfrumusețeze fiecare aspect al vieții.

  1. Spațiul Cosmic: Lectorul Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic, va susține atelierul „Este sistemul nostru solar unic sau nu?" Participanții au șansa a de explora tainele sistemului solar și importanța sa în Univers, folosind date astronomice reale.

  2. Oceanul: Lectorul Dana Hogea va conduce atelierul „Este oceanul lor sau este oceanul nostru?" Sesiunea pune în evidență importanța oceanelor în susținerea vieții pe Pământ și impactul negativ pe care îl au deșeurile asupra ecosistemelor marine.

  3. Arta: Lectorul Raluca Mocanu va vorbi de arta sustenabila, de la clădiri superbe, moderne, care se încălzesc și se răcesc singure, fara a consuma nimic din exterior, până la obiecte mici și utile care facilitează cursul vieții prin designul lor.

Lumea copilăriei e plină de aventuri și anul acesta la AFI Cotroceni, dintre care amintim:

  • Atelier Pelerine de Super Eroi – cei mici vor deveni supereroul mult visat și vor putea lua acasă creația lor
  • Atelier Pictura pe Tricouri cu ProfiArt – explorează mai multă artă și mai multă creativitate
  • Ateliere de robotică alături de cei de la Melted – micii pasionați de tehnologie vor avea șansa să descopere cum se transformă mici piese electronice în cei mai cool roboți
  • Atelier de construcție LEGO – Construiește planete din cărămizi LEGO și ajută-ne să construim mozaicul LEGO Space!
  • Jocuri de dinamică și colaborare cu cercetașii României – explorează, colaborează și distrează-te! Cercetașii României sunt aici să deschidă o lume captivantă a jocului și aventurii
  • Mascote – cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei sunt pregătite pentru îmbrățișări Minnie, Mickey, Peppa si Sonic
  • Face Painting – prințesele așteaptă să îi transforme pe cei mici în personaje de basm Anna, Elsa, Albă ca Zăpada, Pirat

Alte activități care merită menționate sunt:

  • Artiști pe catalige – un număr artistic de care se vor bucura în egală măsură cei mici și cei mari
  • Bubble show – plutește în lumea copilăriei în interiorul unui balon gigant de spumă
  • Cabina foto – imortalizează distracția și hai să animezi amintirile întregii familii
  • Sotroane Gigant – Fă un salt în Lumea Copilăriei!
  • Stand Limonada & covrigei glazurați 5toGo
  • Caleidoscop Museum of Senses
  • Standuri de vată de zahăr – ce remediu mai bun pentru oboseala de după joacă decât o bine-meritată porție de vată de zahăr din partea AFI Cotroceni.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Evenimente dedicate copiilor: cum s-au pregătit mallurile din București pentru 1 iunie?