Lectură de un minut

03 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Estonienii își vor putea ridica pașapoartele din supermarketuri. Când va deveni funcțional serviciul

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Începând cu jumătatea lunii ianuarie, cetățenii estonieni vor putea să-și ridice noile pașapoarte și cărți de identitate din punctele de vânzare ale lanțului de supermarketuri Selver. Noua procedură va fi lansată pe 12 ianuarie, inițial în cinci unități ale lanțului de supermarketuri (patru în capitala Tallinn și una în Pärnu).

Sursa foto: Pixabay.com

Noul serviciu va fi posibil datorită unui acord între Ministerul de Interne al Estoniei, Selver și Hansab, o companie privată. Aceștia din urmă vor avea licență de eliberare a documentelor pentru a reduce cozile la birourile Poliției și de Grăniceri (PPA) din țară, scrie TheMayor.EU.

Aparent, toate documentele vor avea un statut digital, care va fi înregistrat în sistemul PPA, însă, livrarea fizică va fi externalizată către lanțul de retail pentru a economisi timp și a oferi mai multă comoditate cetățenilor.

Angajații magazinului care eliberează documente vor fi supuși verificărilor antecedentelor înainte de a putea preda documentele. Cu toate acestea, nu trebuie să fie cetățeni ai Estoniei pentru a putea înmâna pașapoartele.

Magazinele Selver au deja totul la dispoziție pentru a începe să emită documente de la ghișeele lor de informații, inclusiv sisteme de supraveghere și seifuri. Singurul lucru care lipsește este un software special pentru computer.

Până în aprilie, serviciul va fi extins în toată Estonia și chiar în Finlanda. Documentele pot fi eliberate în Oulu, Turku, Kuopio, Vaasa, Tampere și Helsinki.

„În total, vor exista 50 de puncte de colectare în Estonia și Finlanda unde vor putea fi eliberate pașapoarte”, a declarat Tex Vertmann, șeful unității de carduri Hansab.

Citeste si:
Mega Image investește peste 25 de milioane de euro în modernizarea magazinelor
Mega Image investește peste 25 de milioane de euro în modernizarea magazinelor
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Estonienii își vor putea ridica pașapoartele din supermarketuri. Când va deveni funcțional serviciul