Lectură de 2 minute

22 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Estée Lauder estimează vânzări nete și profituri anuale mai slabe

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Estée Lauder a estimat vânzări nete și profit pentru întregul an sub așteptările pieței, semnalând o redresare mai lentă decât se aștepta în activitatea sa de travel retail, în special în Asia, și o scădere a cererii în Statele Unite.

Sursa foto: Pixabay

Marile companii din întreaga lume au adoptat o poziție prudentă în ceea ce privește pariurile lor pe o revenire în China, în condițiile în care a doua mare economie a lumii se luptă să relanseze cererea și se confruntă cu creșterea ratei șomajului în rândul tinerilor și cu un cost ridicat al vieții, scrie ESM.

În plus, analiștii au declarat că scăderea cererii de consum în China și o redresare lentă a comerțului cu amănuntul de călătorie în Asia - vânzările efectuate în aeroporturi sau în destinații de călătorie precum Coreea și Hainan din China - ar putea avea un impact asupra companiilor de lux precum Estée, care realizează aproximativ 30% din veniturile sale anuale din regiunea Asia-Pacific.

Mai mult, vânzările din segmentul de îngrijire a pielii al companiei au scăzut cu 14% în întregul an 2023. Regiunea America a Estée Lauder a raportat vânzări nete stabile față de anul trecut.

Producătorul de cosmetice se așteaptă ca vânzările pentru întregul an 2024 să crească între 5% și 7%, față de estimarea analiștilor privind o creștere de 8,8%, potrivit datelor Refinitiv IBES.

De asemenea, proprietarul brandului MAC se așteaptă ca profitul ajustat pe acțiuni pentru întregul an 2024 să se situeze între 3,50 și 3,75 dolari, față de așteptările analiștilor de 4,83 dolari.

Totodată, vânzările nete ale companiei au crescut la 3,61 miliarde de dolari în al patrulea trimestru, de la 3,56 miliarde de dolari în anul precedent. Analiștii se așteptau la venituri de 3,47 miliarde de dolari.

Citeste si:
Românilor le plac bijuteriile premium: cifrele înregistrate de Teilor în 2023
Românilor le plac bijuteriile premium: cifrele înregistrate de Teilor în 2023
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Estée Lauder estimează vânzări nete și profituri anuale mai slabe