Lectură de un minut

06 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Esprit închide 50 de magazine și concediază 1.200 de angajați

Anca Olteanu

Lanțul de magazine de fashion Esprit va închide jumătate din magazinele pe care le are în Germania și va concedia 1.100 de angajați. În plus, 100 de alte locuri de muncă vor dispărea din sediul companiei din Hong Kong.

Astfel, 50 de magazine din Germania se vor închide până în noiembrie, potrivit planului de restructurare al retailerului de modă. Această măsură vine după ce Esprit a anunțat, în aprilie, că va închide 56 de magazine din Asia.

Lanțul de fashion speră ca această măsură să salveze, anual, peste 100 de milioane de euro, scrie retaildetail.eu.

„Impactul Covid-19, măsurile luate de Guvern și criza economică au avut un impact puternic asupra industriei de modă. Această situație nemaiîntâlnită ne-a obligat să evaluăm structura de cost și să conservăm oportunitățile pentru brand”, a declarat CEO-ul companiei, Anders Kristiansen.

Recent, retailerul suedez de fashion H&M a anunțat că va închide 170 de magazine anul acesta, din cauza pierderilor înregistrate pe fondul pandemiei de Coronavirus.

Citeste si:
Kaufland România inaugurează magazinul cu numărul 133 în Botoșani

În plus, Inditex, cel mai mare retailer de fashion din lume, ce deține brandurile Zara, Massimo Dutti, Bershka sau Stradivarius, a anunțat că va închide aproximativ 1.200 de magazine pentru a se concentra pe comerțul online.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Esprit închide 50 de magazine și concediază 1.200 de angajați