Lectură de 4 minute

11 Dec 2020 - Știri și Noutăți

eMAG lansează eMAG Ventures, program de investiții pentru companiile de tehnologie

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

eMAG lansează programul de investiÈ›ii eMAG Ventures pentru companii de tehnologie care aduc inovaÈ›ii în produse È™i servicii adresate direct sau indirect clienÈ›ilor finali. Dincolo de finanÈ›are, eMAG le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 19 ani de experiență în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală. 

Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor È™i extindere internaÈ›ională, dobândită în urma dezvoltării unor proiecte majore, cum este eMAG Marketplace, È™i a unor companii care au crescut rapid în ultimii ani precum Sameday, Conversion, Fashion Days, Tazz by eMAG sau Zitec.

„În mediul antreprenorial din România există multe proiecte de tehnologie cu potenÈ›ial mare, care pot fi dezvoltate cu finanÈ›are È™i know-how. Prin eMAG Ventures vrem să creăm o valoare adăugată reală È™i să contribuim la o scalarea rapidă a business-urilor, producând astfel un impact vizibil în economia digitală. Vorbim despre investiÈ›ii de accelerare, destinate acelor companii care pot creÈ™te rapid cu ajutorul tehnologiei È™i care pot deveni viitorii unicorni. Ne dorim să finanțăm companii cu ambiÈ›ie È™i viziune, care vor contribui la creÈ™terea ecosistemului antreprenorial din România”, a spus Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.

Companiile care pot primi investiții

Una dintre condiÈ›iile definitorii pentru eligibilitatea în eMAG Ventures este utilizarea tehnologiei în dezvoltarea produselor È™i serviciilor pentru clientul final, fie direct (B2C), fie indirect (B2B2C). Programul este dedicat companiilor care au deja un model de business funcÈ›ional È™i pot demonstra că au maturitatea necesară pentru a aduce o schimbare relevantă în pieÈ›ele în care activează.

eMAG Ventures îÈ™i propune să fructifice un moment favorabil pentru companiile din zona de tehnologie. Avansul pe care acest sector l-a înregistrat în ultimii ani deschide o serie de oportunități unice până acum, dar care necesită investiÈ›ii de accelerare pentru ca antreprenorii să ducă proiectele la nivelul următor.

„Know-how-ul pe care eMAG l-a adus în cadrul Tazz ne-a ajutat să dezvoltăm parteneriate unice pe piață, care ne diferenÈ›iază. Avem un deziderat – să le livrăm clienÈ›ilor rapid aproape orice, dar o promisiune atât de puternică necesită investiÈ›ii care să o susÈ›ină. Ajutorul pe care eMAG ni l-a oferit în zona de tehnologie, operaÈ›iuni, HR, financiar È™i marketing a fost esenÈ›ial în creÈ™terea Tazz, a cărui evoluÈ›ie ne depășeÈ™te aÈ™teptările în fiecare lună”, a declarat Alin Șerban, CEO Tazz by eMAG. Tazz by eMAG este unul dintre business-urile care au înregistrat o evoluÈ›ie exponenÈ›ială odată cu investiÈ›ia eMAG. Transformată în mai mult decât o aplicaÈ›ie de food delivery, Tazz va finaliza anul 2020 cu o creÈ™tere de peste 700% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2019.

„eMAG a venit către noi acum trei ani cu expertiza de business, de a-È›i face o strategie pe termen lung, de a-È›i face estimări È™i previziuni, precum È™i cu o abordare tech care ne-a dus la nivelul următor. Practic, am decis să rescriem toate aplicaÈ›iile noastre È™i am creat o bază tehnologică pe care putem să construim mai departe. Dacă până acum eram o companie de curierat care întâmplător folosea tehnologie, după investiÈ›ia eMAG, am devenit o companie care foloseÈ™te în primul rând tehnologie pentru a servi interesele clienÈ›ilor”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Courier. Sectorul de curierat a devenit vital în acest an, când obiceiurile de consum È™i achiziÈ›ie au cunoscut modificări semnificative, generate de adopÈ›ia accelerată a comerÈ›ului online.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Primele investiÈ›ii sunt preconizate pentru prima jumătate a anului 2021. Pentru a aplica la eMAG Ventures, antreprenorii trebuie să completeze un pitch deck, în care vor prezenta companiile pe care le conduc, stadiul actual al business-ului, oportunitățile de business în care doresc să investească, precum È™i beneficiul adus comunităților cărora li se adresează. AplicaÈ›iile pot fi, ulterior, trimise la adresa de mail ventures@emag.ro.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieÈ›ei de comerÈ› online din România È™i a devenit un lider regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria È™i Ungaria. De 19 ani, compania investeÈ™te constant în servicii bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienÈ›ii să economisească timp È™i bani.

Cu o gamă de produse în continuă creÈ™tere atât prin oferta proprie, cât È™i prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta È™i comanda orice, de oriunde. ClienÈ›ii beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum livrarea la easybox È™i livrarea rapidă prin tazz by eMAG, 30 de zile drept de retur, returnarea rapidă a banilor prin Instant Money Back, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, finanÈ›are în rate prin eCredit È™i aplicaÈ›ia de mobil.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  eMAG lansează eMAG Ventures, program de investiÈ›ii pentru companiile de tehnologie