Lectură de 3 minute

19 Mai 2021 - Știri și Noutăți

elefant.ro organizează a treia ediție a târgului online de carte elefantFest

Angela Alexandru

În perioada 24-30 mai 2021, elefant.ro va organiza a treia ediție a elefantFest, la care vor participa peste 100 de autori români și străini și cele mai importante de edituri din țară. Sunt așteptați cel puțin 1,5 milioane de vizitatori online, iar Marea Britanie este invitat special al ediției.

Ediția a treia a elefantFest va avea ca partener de onoare British Council și beneficiază de susținerea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

CITEȘTE despre prima ediție sau despre a doua ediție.

elefantFest la a treia ediție

Ideea elefantFest a apărut în 2020, la debutul pandemiei, când târgurile tradiționale de carte au fost anulate, iar întreaga industrie de carte din România era în impas.

Citeste si:
Noi restricții în țară: certificatul verde devine obligatoriu în malluri, hoteluri și restaurante de luni, 25 octombrie. Magazinele se închid la ora 21

„Organizată sub sloganul „Fă-ți timp să citești!”, această nouă ediție elefantFest își propune să readucă lectura în sfera de interes a unui număr cât mai mare de români. Formatul virtual ne permite și de această dată să venim cu propuneri cât mai diverse. Spre exemplu, în ultimele două zile ale târgului vom avea activități dedicate copiilor, sub umbrela elefantFest KIDS“, a declarat Adrian Dinu, director comercial de carte la elefant.ro.

La standurile celor peste 50 de edituri, dintre cele mai importante din România, vor putea fi achiziționate peste 30.000 de titluri în limba română, de la best sellere până la cărți de specialitate, volume pentru copii și noi apariții editoriale. Catalogul de carte în limba engleză va depăși și de această dată 600.000 de titluri.

Vânzări de cărți la târguri online

elefantFest KIDS va reuni în perioada 29-30 mai activități pentru cei mici, de la sesiuni de storytelling derulate împreună cu partenerii de la British Council, până la lansări de carte pentru copii sau alte evenimente dedicate juniorilor.

Peste 100 de evenimente și experiențe literare, de la lansări de carte și prezentări ale unora dintre cele mai recente apariții editoriale, până la interviuri cu autori foarte apreciați, vor avea loc în cele 7 zile ale târgului. Editurile vor pregăti atât discounturi la zeci de mii de titluri, cât și cărți cu autograf. În plus, la ediția din această primăvară sunt așteptați să participe peste 1,5 milioane de vizitatori.

Citeste si:
Obsentum își extinde rețeaua de magazine cu o nouă parfumerie în Timișoara, în Iulius Town

Cele mai recente statistici europene arată că românii dedică lecturii doar 5 minute pe zi și mai puțin de 1% din veniturile gospodăriilor din țară sunt alocate achiziționării de carte.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 2.000.000 de clienți o gamă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin partenerii la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filiala la Chișinău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  elefant.ro organizează a treia ediție a târgului online de carte elefantFest