Lectură de un minut

08 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Elefant.ro intră în insolvență: cine trebuie să recupereze bani de la retailerul online

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Tribunalul București a admis cererea retailerului online Elefant.ro de a intra în insolvență. Decizia vine la aproape un an de la intrarea în insolvență a unui alt retailer important din piața de e-commerce românească, Vivre.

Sursa foto: elefant.ro

„Admite cererea debitorului ELEFANT ONLINE S.A. În temeiul art. 71 alin.1 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului ELEFANT ONLINE S.A. În temeiul art. 66 alin. 7 din Legea 85/2014, califică cererile creditorilor Patria Bank S.A., Fan Courier Express S.R.L., Fribourg Capital S.R.L, Universul Juridic S.R.L., Didactica Publishing House S.R.L., Omniconvert S.R.L., Corint Logistic S.R.L., Cargus S.R.L., Univers Enciclopedic Books S.R.L., Evolution Prest Systems SRL, Editura Epsilon Ascendo SRL, Spearhead Systems S.R.L., Grup Editorial Litera S.R.L., Postis Express S.A. ca fiind declaraţii de creanţă”, se arată în decizia publicată de către Tribunalul București.

Elefant Online este compania care operează elefant.ro, unul dintre cei mai mari jucători locali de pe piața de e-commerce. În 2023 avea în jur de 2,5 milioane de clienți, un marketplace în care activau peste 400 de companii și un portofoliu de 3 milioane de produse. Potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor (2022), Elefant Online avea pierderi de 27 de milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 183 de milioane, față de 15 milioane în 2021.

Citește știrea integral pe Wall-Street.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Elefant.ro intră în insolvență: cine trebuie să recupereze bani de la retailerul online