Lectură de 2 minute

03 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Electrolux a început concedierea colectivă în România. Pe ce dă vina compania

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

SC Electrolux Romania SA a înștiințat la sfârșitul anului trecut Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă ( AJOFM ) Satu Mare despre inițierea procedurilor de concediere colectivă.

Sursa foto: Prefectura Satu Mare/ Facebook

Pentru a afla situația salariatilor afectati de concedierea colectivă, prefectul Radu Roca alături de directorul de Cabinet, Radu Iancu, și de directorul executiv al AJOFM, Simona Derșidan, au avut azi o întâlnire cu reprezentanții SC Electrolux România SA Satu Mare, respectiv cu directorul Peter Micula, liderul de sindicat, Sorin Faur, și cu managerul resuse umane, Mircea Ciobanu, potrivit unei informări a Prefecturii Satu Mare.

În urma discuțiilor purtate reiese faptul că societatea SC Electrolux Romania SA se confrunta cu reducerea numărului de comenzi incepând cu luna martie 2022 ca urmare a pierderii unui volum însemnat de comenzi din Ucraina și din Federația Rusă.

Pentru a compensa aceasta discrepanță dintre capacitatea de producție a fabricii si volumul în scădere de comenzi, la inițiativa angajatorului în perioada mai-decembrie 2022, societatea a solicitat măsuri de sprijin prevăzute de OUG nr.36/2022(somaj tehnic), acordate de către AJOFM Satu Mare.

În urma înștiințării privind disponibilizarea colectivă, AJOFM Satu Mare a contactat societatea și, de comun acord, s-au organizat in data de 13 decembrie.2022 întâlniri cu salariații afectați de disponibilizarea colectivă, în vederea acordării urmatoarelor măsuri de preconcediere colectivă prevazute de Legea nr.76/2002:

  • informarea privind prevederile legale referitoare la protecţia şomerilor şi acordarea serviciilor de ocupare şi de formare profesională;
  • plasarea pe locurile de muncă vacante existente pe plan local şi instruirea în modalităţi de căutare a unui loc de muncă;
  • reorientarea profesională în cadrul unităţii sau prin cursuri de formare de scurtă durată;
  • sondarea opiniei salariaţilor şi consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a şomajului.

Directorul executiv Simona Derșidan a dat asigurări că AJOFM Satu Mare va acorda sprijinul necesar în vederea realizării serviciilor specializate de ocupare, aflându-se în legatură permanentă cu societatea si cu persoanele disponibilizate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Electrolux a început concedierea colectivă în România. Pe ce dă vina compania