Lectură de un minut

02 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Electrolux a crescut utilizarea plasticului reciclat în producția de electrocasnice

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Electrolux a înregistrat o scădere cu 78% a nivelului emisiilor de gaze cu efect de seră înregistrate în 2015 și o creștere cu peste 25% în ceea ce privește utilizarea plasticului reciclat în cadrul producției de electrocasnice, până la finalul anului trecut.

Până la finalul anului trecut, Electrolux și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră din operațiuni cu 78% față de 2015, o creștere de 8% față de anul anterior. Compania anunță că pentru 2025, obiectivul este de a reduce emisiile totale de CO2 din operațiuni cu 80%. Pe termen lung, Electrolux își propune ca până în 2050 să devină o companie neutră din punct de vedere climatic, cu zero emisii de carbon.

În 2021, 19% din totalul electrocasnicelor vândute au fost reprezentate de produsele care au impact redus asupra mediului.

Prin urmare, în 2021, Electrolux a crescut cu peste 25% utilizarea plasticului reciclat în lanțul de producție, de la 6.800 de tone metrice în 2020, la 8.600 de tone metrice în 2021. Planul pentru 2030 este de a avea o creștere a proporției de plastic reciclat de până la 50%.

Retail jobs

În plus, în 2021, 97% din totalul deșeurile produse de unitățile de producție au fost fie reutilizate, fie recuperate. Pe termen lung, compania își propune să ajungă la zero deșeuri transportate la gropile ecologice.

Electrolux produce electrocasnice de uz casnic și profesional precum frigidere, mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe, aragazuri, aspiratoare, sisteme de aer condiționat și electrocasnice mici. Sub mărci renumite ca Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire și Electrolux Grand Cuisine, grupul vinde în fiecare an, mai mult de 60 de milioane de produse clienților din peste 120 de piețe.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Electrolux a crescut utilizarea plasticului reciclat în producția de electrocasnice