Lectură de 3 minute

23 Sep 2021 - Știri și Noutăți

eJobs România lansează Skilld, un serviciu de recrutare rapidă prin inteligență artificială

Anca Olteanu

Compania de recrutare eJobs România lansează Skilld, un serviciu de recrutare rapidă prin inteligență artificială, în contextul în care mulți angajatori se confruntă din nou cu o criză de talente, iar cererea pentru candidați cu studii superioare este în creștere. 

Doar în ultimele trei luni, cererea de specialiști din categoria white collar, cu studii superioare, a crescut cu 47% față de perioada similară a anului trecut și chiar cu 10% față de 2019, moment în care piața muncii trecea printr-un adevărat boom.

Cele mai multe joburi pentru candidații white collar au fost scoase la bătaie de angajatorii din Capitală, Bucureștiul fiind urmat de Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Fiecare dintre aceste orașe de provincie a scos la bătaie peste 11.000 de astfel de locuri de muncă noi doar în ultimele trei luni.

Salariul, principalul criteriu în angajare

„Pe fondul creșterii nevoii de candidați cu studii superioare, competiția pentru atragerea acestora e tot mai acerbă în rândul companiilor, iar eforturile de recrutare, tot mai mari, specialiștii fiind din ce în ce mai greu de mulțumit când vine vorba de o nouă provocare profesională. Salariul rămâne principalul criteriu după care aceștia își aleg un job nou, dar la fel de importante sunt și oportunitățile de creștere în carieră, urmate de stabilitatea angajatorului și un pachet de beneficii extrasalariale peste medie”, se arată în comunicat.

Citeste si:
Cofetăria Grace Couture Cakes lansează colecţia specială de Halloween, Scarylicious

„Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, vom aduce în atenția candidaților susceptibili de o schimbare profesională joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt în căutare activă de job. Sună futurist, dar este realitatea lui 2021 și ne bucurăm să fim primii care fac din inteligența artificială o normalitate și în sfera HR-ului”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cei mai căutați specialiști în acest moment, deci și cei pentru care se depun cele mai mari eforturi în recrutare, sunt cei din departamentele de vânzări, client service, logistică, alimentație și distribuție, pentru aceștia fiind deschise, în total, în ultimele trei luni, peste 60.000 de poziții noi.

„Partea bună e că atunci când încercăm să eficientizăm procesele de recrutare pornim deja de la o bază de date de peste 4,6 milioane de CV-uri, câte s-au adunat în universul eJobs în cei aproape 22 de ani de existență pe piața din România. Partea și mai bună e că la ele se adaugă și talentele latente din afara universului nostru și reușim astfel să creăm cel mai mare ecosistem de candidați de pe piața din România și să-i și conectăm cu oferta de joburi de pe piață. Ne dorim ca, până la finalul lui 2023, noua linie de business să reprezinte 10% din cifra de afaceri eJobs”, spune Bogdan Badea.

Se scurtează procesul de recrutare

Cel mai mare beneficiu și, totodată, principalul obiectiv Skilld este scurtarea proceselor de recrutare, lucru benefic atât pentru candidați, care se plâng de durata prea mare a acestora, dar și pentru angajatori. Cei din urmă se confruntă cu creșterea stresului și a orelor petrecute cu astfel de task-uri în contextul accentuării deficitului de forță de muncă din piață și al competiției tot mai acerbe.

Citeste si:
eMag lansează Freshful, o băcănie online cu livrare rapidă pentru cumpărături zilnice

Skilld reduce durata proceselor de recrutare la 10 zile lucrătoare, potrivit eJobs.

La finalul lunii iulie, eJobs a lansat Salario, comparatorul de salarii în care 130.000 de români și-au introdus deja câștigurile nete lunare.

Lansată în 1999, eJobs este o platformă de recrutare din România. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  eJobs România lansează Skilld, un serviciu de recrutare rapidă prin inteligență artificială