Lectură de un minut

24 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Ecitim a finalizat 13 parcuri fotovoltaice într-un an, în urma unei investiții de peste 6 milioane de euro 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

ECITIM, start-up românesc în domeniul energiei, a finalizat 13 parcuri fotovoltaice în decursul ultimului an. Acestea sunt complet funcționale și conectate la rețeaua națională de electricitate.  

Sursa foto: ECITIM

Puterea instalată combinată a parcurilor fotovoltaice depășește 6 MW și plasează proiectul ECITIM în topul celor mai mari investiții colective în domeniul energiei din România. Cele 13 parcuri fotovoltaice au fost dezvoltate de ECITIM în urma unei investiții de peste 6 milioane de euro, în colaborare și cu aportul a peste 500 de parteneri și investitori.

Parcurile fotovoltaice înglobează cele mai noi tehnologii în domeniu și sunt amplasate în zone special alese pentru a asigura un randament ridicat în producția de energie.

Înființată în aprilie 2022, ECITIM devine, astfel, una dintre cele mai dinamice companii din industria locală de energie, strategia de dezvoltare vizând păstrarea ritmului accelerat de realizare și conectare de noi parcuri fotovoltaice.

Până la finalul anului, ECITIM estimează finalizarea unui nou parc fotovoltaic. Următoarea lansare programată este Corlățel Solar Lake, la începutul lunii noiembrie, cu o putere instalată de 400 de KW, acesta fiind și ultimul care se vinde în stadiu de proiect, celelalte parcuri fotovoltaice urmând a fi vândute după finalizare și conectare la rețea.

Pentru 2024, planurile ECITIM vizează obținerea statutului de producător, demersurile pentru obținerea licenței fiind deja demarate. De asemenea, strategia de dezvoltare a companiei ia în calcul adăugarea a încă 8 parcuri fotovoltaice la portofoliu, lucru care îi permite extinderea capacității de producție și a ofertei, concomitent cu consolidarea poziției în piață.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ecitim a finalizat 13 parcuri fotovoltaice într-un an, în urma unei investiții de peste 6 milioane de euro