Lectură de 2 minute

17 Mar 2023 - Știri și Noutăți

E-skin. Pielea electronică ar putea înlocui conexiunea NFC a telefoanelor mobile și a ceasurilor inteligente

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Cardurile de credit sau de debit au fost înlocuite de conexiunea NFC de pe dispozitivele care permit plata digitală, dar există o alternativă care ar permite clienților să plătească doar cu mâna. Amazon testează pentru prima dată dispozitivul de citire e-skin care înlocuiește plățile cu cardul.  

Sursa foto: Shoeib Abolhassani on Unsplash

În prezent, metodele de plată merg dincolo de cardul bancar sau de numerar. Mulți oameni folosesc acum conexiunea NFC de pe telefoanele mobile, dar ce-ar fi dacă oamenii ar putea merge mai departe și ar începe să plătească folosind doar corpul, cu ajutorul tehnologiei e-skin?

Deși poate părea ceva desprins dintr-un film de ficțiune, cercetătorii lucrează deja cu tehnologia e-skin, iar companiile iau în considerare utilizarea acestor forme de plată, potrivit 20minutos.

Unul dintre cele mai mediatizate proiecte din domeniu este condus de inginerul chimist Zhenan Bao de la Universitatea Stanford. În 2010, ea și echipa sa au reușit să dezvolte un senzor flexibil și sensibil. Acesta a fost începutul care va duce la crearea unei pieli electronice.

Datorită cercetărilor sale, pielea electronică ar putea fi utilizată în protetică și robotică, dar o altă utilizare care ar putea fi făcută de această inovație este cea a plăților digitale, fără telefon mobil sau card bancar.

Și mai interesant este faptul că E-skin se poate repara singură prin amestecarea compușilor găsiți in etanol cu materialul propriu. Căldura și presiunea îi conferă pielii electronice posibilitatea de a se mula perfect pe pielea umană, dar și cu alte tipuri de materiale.

China este lider mondial în adoptarea metodelor de plată inovatoare. Majoritatea chinezilor își folosesc telefoanele mobile pentru a face plăți și mulți oameni nu au portofel fizic. Actualmente, plata prin recunoaștere facială (FRP) a câștigat popularitate în China.

Pentru a utiliza tehnologia FRP, utilizatorii trebuie să se înregistreze pe o aplicație și să-și încarce informațiile despre cardul bancar. Plata este finalizată cu ajutorul camerelor de luat vederi poziționate în zona de chekout ale magazinelor.

Citeste si:
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri
Câștiguri record pentru Hugo Boss: profitul a depășit cifra de afaceri

Potrivit estimărilor iMedia Research, peste 495 de milioane de chinezi au utilizat plata prin recunoaștere facială în 2021, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din populația Chinei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  E-skin. Pielea electronică ar putea înlocui conexiunea NFC a telefoanelor mobile și a ceasurilor inteligente