Lectură de un minut

05 Jan 2024 - Știri și Noutăți

E. Leclerc, concurentul Carrefour din Franța, intervine în lupta prețurilor: ”Producătorii de alimente au scumpit nejustificat produsele”

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Michel-Edouard Leclerc, președintele celui mai mare lanț de supermarketuri din Franța, E. Leclerc, a cerut tuturor companiilor mari de bunuri de larg consum să-și reducă prețurile, ținând cont de decizia concurentului Carrefour de a renunța la produsele PepsiCo pe fondul negocierilor de preț.

Sursa foto: Shutterstock.com

Retailerii de produse alimentare din mai multe țări, inclusiv Germania și Belgia, au oprit comenzile unor produse în ultimul an, o tactică în negocieri pe care inflația a făcut-o mai combativă, notează ESM.

„Trebuie să-i convingem în luna viitoare pe toți acești furnizori mari, care au făcut greșeala de a-și crește prețurile excesiv, să le scadă acum sau să le modereze”, a precizat Michel-Edouard Leclerc, într-o postare pe LinkedIn.

Franța este de acum cuprinsă de o dezbatere asupra prețului produselor de bază, retailerii susținând că producătorii au crescut prețurile nejustificat de mult. Guvernul a cerut retailerilor și furnizorilor să încheie negocierile anuale privind prețurile în ianuarie, cu două luni mai devreme decât de obicei, deoarece încearcă să reducă inflația.

În acest context, Carrefour a declarat că magazinele sale din Belgia, Franța, Italia și Spania nu vor mai stoca produse Pepsi, Lay's, Cheetos și 7up din cauza „creșterilor inacceptabile de preț”.

Într-o declarație, PepsiCo a transmis că a fost în discuții cu Carrefour de multe luni și ”vom continua să ne angajăm cu bună-credință pentru a încerca să asigurăm că produsele noastre sunt disponibile”.

Franța a reprezentat aproximativ 1% din veniturile pentru PepsiCo în 2022, conform cifrelor Nielsen, analizate de Barclays.

E. Leclerc nu a răspuns dacă va retrage PepsiCo sau orice alte produse, având în vedere situația declanșată.

Citeste si:
Grupul Supernova modernizează fostele centre comerciale Cora din București Lujerului și Constanța Brătianu și le redeschide sub identitatea Supernova
Grupul Supernova modernizează fostele centre comerciale Cora din București Lujerului și Constanța Brătianu și le redeschide sub identitatea Supernova

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  E. Leclerc, concurentul Carrefour din Franța, intervine în lupta prețurilor: ”Producătorii de alimente au scumpit nejustificat produsele”