Lectură de un minut

03 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Dumitrescu, HTSS: Digitalizarea serviciilor unei farmacii costă între 10.000 și 100.000 euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Pandemia COVID-19 a accelerat procesul de digitalizare a industriei de sănătate, iar companiile care au mizat pe digitalizarea serviciilor au obținut în 2020 o creștere a vânzărilor chiar și de peste 1.000%, anunță Bogdan Dumitrescu, CEO HTSS, furnizor de soluții software pentru farmacii.

„Farmaciile care și-au digitalizat serviciile în ultimul an și-au crescut vânzările cu până la 1.373%. Printr-o investiție ce a putut varia între 10.000 și 100.000 de euro, farmaciile au câștigat un nou canal de vânzări, și-au extins orele de program, și-au eficientizat resursele de lucru și s-au adaptat la noua generație de client și la contextul crizei sanitare”, afirmă Bogdan Dumitrescu.

Ce tipuri de medicamente comandă online românii?

În ultimul an, în topul medicamentelor comandate online de către români s-au situat produsele de creștere a imunității, dermatocosmeticele și medicamentele care pot fi achiziționate fără prescripție.

Rata de conversie a unei farmacii online este de aproximativ 80%, după o creștere cu 200% în 2020. Totuși, este foarte important de reținut că o farmacie online nu vinde de la sine, ci necesită aceeași implicare ca și o farmacie fizică. Pe de altă parte, în cazul unei farmacii online, o anumită strategie de vânzare poate fi urmărită și adaptată în timp real, pentru a maximiza încasările”, adaugă Bogdan Dumitrescu.

High-Tech Systems & Software (HTSS) este o companie românească specializată în furnizarea de soluții software de business. Înființată în 2012, HTSS are astăzi un portofoliu de peste 1.000 de clienți din 11 țări. HTSS dezvoltă soluții software pentru IMM-uri și corporații din România și alte 10 țări din Europa de Vest ce activează în domenii diverse, de la healthcare și retail și până la logistică și financiar.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dumitrescu, HTSS: Digitalizarea serviciilor unei farmacii costă între 10.000 și 100.000 euro