Lectură de 2 minute

19 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Dragoș Constantinescu, șeful Ursus Breweries, desemnat noul Președinte al Asociației Berarii României

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Membrii Asociației Berarii României l-au desemnat în funcția de Președinte pe Dragoș Constantinescu, Președinte al Ursus Breweries. Din 1 ianuarie 2021, Dragoș Constantinescu a preluat noile atribuții din cadrul Asociației de la Dan Robinson, Managing Director HEINEKEN România, care a asigurat președinția pe parcursul anului 2020.

”Continuăm să ne concentrăm eforturile pe o dezvoltare sustenabilă a sectorului și pe promovarea unui consum responsabil de bere în România. Ne așteptăm ca piața berii să își continue maturizarea, deși contextul sanitar și economic este dificil, astfel încât berea să reprezinte un actor cheie atât în generarea de creștere economică, cât și în momentele de relaxare pe care le petrecem alături de cei dragi.”, a completat Dragoș Constantinescu.

Dragoș Constantinescu este Președinte al Ursus Breweries România și Managing Director Romania and Hungary în cadrul Asahi Europe & International din februarie 2019. Anterior, el a ocupat diverse funcții de conducere la nivel național și regional în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia și Polonia în cadrul British American Tobacco, în ultimul său rol alături de BAT supervizând zona de nord a Europei Centrale: Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și țările baltice.

De 17 ani, Asociația Berarii României reprezintă industria locală de bere și are ca obiective dezvoltarea unui sector durabil, promovarea unui mediu competițional transparent, asigurarea un tratament egal și corect în fața instituțiilor de reglementare și educarea consumatorilor de bere cu privire la beneficiile și consumul responsabil de bere. Începând din 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.

Membrii săi actuali din România sunt: BERGENBIER SA, HEINEKEN România SA, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România - în scădere cu peste 7% de la declanșarea pandemiei.

Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI DIN ROMÂNIA.

Industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilității, în sensul eficientizării consumului de apă și de energie în producţia de bere sau în reducerea amprentei de CO2. De asemenea, este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse în circulație voluntar.

Citeste si:
Experți în mobilitate urbană la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards: Ciprian Nanu (BD Group), Dr. Arh. Mihaela Negulescu sau Roxana Cojocaru (Social Innovation Solutions)
Experți în mobilitate urbană la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards: Ciprian Nanu (BD Group), Dr. Arh. Mihaela Negulescu sau Roxana Cojocaru (Social Innovation Solutions)
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dragoș Constantinescu, șeful Ursus Breweries, desemnat noul Președinte al Asociației Berarii României