Lectură de un minut

21 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Dr.Max preia business-ul de distribuţie şi retail din România al Gedeon Richter

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Dr.Max, lanţ de farmacii din Europa Centrală, preia operaţiunile de distribuţie şi retail farmaceutic deținute de grupul ungar Gedeon Richter Plc în România.

Sursa foto: Dr.Max

Grupul ungar Gedeon Richter Plc. şi Dr.Max au anunţat semnarea de către subsidiara locală a Richter, Armedica Trading, a unui contract de vânzare de acţiuni în vederea transferării operaţiunilor de distribuţie şi retail farmaceutic către Mediplus Exim, filială a A&D Pharma, care face parte din Dr.Max Group.

Pentru finalizarea tranzacţiei este nevoie, însă, de acordul Consiliului Concurenţei din România.

"Achiziţionarea operaţiunilor de distribuţie şi retail farmaceutic ale Gedeon Richter din România reprezintă un nou pas important în extinderea Dr.Max Group pe piaţa din România", a declarat directorul general de la Dr.Max Group, Leonardo Ferrandino.

La rândul său, Cezar Zaharia, CEO of A&D Pharma, arată că tranzacţia va permite companiei să își întărească poziţia pe piaţa de retail şi angro.

"Datorită unei suprapuneri foarte limitate cu lanţul nostru de retail, această achiziţie ne va permite să acoperim punctele lipsă din reţeaua noastră şi să oferim mai multe servicii accesibile şi o gamă mai largă de produse pacienţilor noştri în locaţiile unde suntem deja prezenţi", a precizat Cezar Zaharia.

Dr.Max este unul dintre lanţurile de farmacii din Europa Centrală, fiind prezent în opt ţări din Europa. În România, Dr.Max are peste 650 de farmacii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dr.Max preia business-ul de distribuţie şi retail din România al Gedeon Richter