Lectură de 2 minute

22 Apr 2024 - Știri și Noutăți

DPD România deschide un nou hub regional în țară, o investiție de peste jumătate de milion de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Compania de curierat DPD România deschide la Brașov un nou hub regional, cu o suprafață de peste 4.000 mp, care va micșora semnificativ timpul de tranzit al coletelor din regiunea Nord-Est a țării. Investiția se ridică la peste jumătate de milion de euro și face parte din planurile de dezvoltare continuă a companiei DPD România, membră a grupului internațional Geopost.

Sursa foto: DPD România

Investiția în HUB Brașov implică utilarea depozitului cu sisteme de sortare moderne (conveyoare) provenite de la producători locali. Noul hub va avea 3.800 mp utili pentru depozitare, la care se adaugă 200 mp pentru birouri. Vor fi 10 docuri pentru tiruri și 30 de porți de încărcare a coletelor de către curieri. Capacitatea de procesare a hubului din Brașov va crește astfel de la 15.000 la peste 40.000 de colete pe zi.

Noul hub va fi deservit de peste 100 de angajați care vor asigura procesele logistice, la care se adaugă 50 de curieri și subcontractori locali și va reprezenta, datorită poziției geografice, o locație importantă pentru rutele de tranzit ale companiei.

HUB Brașov va fi conectat cu depozitele din Bacău, Buzău, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, iar prin preluarea volumelor tranzitate prin Sibiu, vor crește volumele procesabile pentru coletele venite din Europa. Aceste colete erau procesate doar in huburile de la Oradea și Arad. Practic, datorită hubului de la Brașov, vom micșora substanțial timpul de tranzit al coletelor pentru 25% din volumele rețelei.

Radu Sticea, COO DPD România

HUB Brașov reprezintă și un punct de tranzit al coletelor către Vestul Europei. Dezvoltarea rețelei este importantă pentru trimiterea coletelor care provin de la companiile românești, care au sesizat oportunitatea de a vinde în toată Europa și de a expedia prin intermediul DPD România în țări precum Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Germania etc.

Compania de curierat DPD România, care a încheiat anul 2023 cu o creștere peste 15% a cifrei de afaceri, face parte din Geopost și este activă pe piața locală din 2008. Are peste 2.200 de angajați și livrează anual peste 25 de milioane de colete. DPD România are acces la o rețea de peste 100.000 de lockere și oficii în 23 de țări europene.

Citeste si:
Mixit lansează ediția limitată ”Colecția artiștilor”: ce produse pot fi comandate
Mixit lansează ediția limitată ”Colecția artiștilor”: ce produse pot fi comandate

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  DPD România deschide un nou hub regional în țară, o investiție de peste jumătate de milion de euro