Lectură de 2 minute

07 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Doraly Expo Market investește peste 2 milioane de euro în soluții de eficienţă energetică

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Doraly Expo Market, situat în Afumați, jud. Ilfov, cunoscut de aproape 30 de ani ca unul dintre primele parcuri comerciale angro din Romania, implementează normele ESG (Mediu, Social & Guvernanță) prin instalarea de centrale fotovoltaice, a unor stații de încărcare pentru mașinile electrice și înlocuirea cu LED-uri a tuturor corpurilor de iluminat. 
 

Sursa foto: Doraly

Prin investiții în valoare de 2,1 milioane euro, Doraly diminuează amprenta de carbon, reduce dependența de sursele de energie convenționale şi îmbunatăţeşte performanţele companiei prin reducerea semnificativă a costurilor cu energia pentru consumul parcului comercial.

Panourile fotovoltaice vor produce anual cca. 2.700 MWh de energie verde, reprezentând aproximativ 50% din energia consumată.

S-au înlocuit corpurile de iluminat tradiționale cu LED-uri, pentru întreaga suprafaţă, o decizie ecologică, ce reduce costurile de întreținere, dar şi consumul de energie cu 75%, aducând beneficii și clienților, printr-o iluminare mai bună, mai strălucitoare și un mediu de lucru mai plăcut.

Instalarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice ajută la crearea unui mediu înconjurător sustenabil, facilitează accesul la încărcarea vehiculelor electrice în cadrul parcului comercial, contribuind la sporirea popularităţii și accesibilităţii acestora.

Doraly dă un exemplu pozitiv în comunitate, eliminând 800 de tone de CO2/an prin investiţiile făcute şi își propune să continue să investească în soluții de reducere a consumurilor, dar şi în producția de energie verde pentru reducerea aproape de zero a amprentei de carbon.

Înființat în 1993, Doraly Expo Market a fost primul parc comercial angro specializat în produse alimentare și non-alimentare din România. Dezvoltat pe o suprafață de teren de 280.000 de metri pătrați, pe ambele părți ale Șos. București - Urziceni, în Afumați, jud. Ilfov, Doraly dispune de 36 de pavilioane moderne, cu o suprafață totală închiriabilă de cca. 100.000 mp şi aproximativ 4.000 de locuri de parcare, inclusiv subteran. Parcul comercial găzduiește peste 400 de producători, importatori și distribuitori și o gamă variată de peste 550.000 de produse, de la alimente la detergenți și cosmetice, îngrijire personală, decorațiuni, instalații electrice, instalații și obiecte sanitare, electronice și electrocasnice, articole de menaj, jucării, birotică și papetărie.

Citeste si:
Noi designeri români în București Mall-Vitan: ce articole locale găsim
Noi designeri români în București Mall-Vitan: ce articole locale găsim
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Doraly Expo Market investește peste 2 milioane de euro în soluții de eficienţă energetică