Lectură de 3 minute

20 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Doraly Expo Market finalizează un nou pavilion comercial, de 9.200 mp, în urma unei investiții de 6 milioane de euro

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Doraly Expo Market, unul dintre cele mai mari parcuri comerciale din România, cu spații dedicate comerțului angro, cash&carry și retail, a finalizat și dat în folosință un nou pavilion comercial, cu o suprafață de 9.200 mp. Investiția se ridică la suma de 6 milioane euro.

Doraly ajunge astfel la o suprafață comercială închiriabilă de cca. 95.000 mp, dezvoltată pe un teren cu o suprafață de cca. 280.000 mp. Noul pavilion este construit pe un concept “built-to-suit”, care primește astfel în exploatare un proiect la cheie, în regim de închiriere pe termen lung.

Pentru construcție au fost folosite soluții și tehnologii care asigură standarde înalte de eficiență energetică, iar sistemul de iluminat și climatizarea clădirii au fost proiectate astfel încât să reducă cu 50% consumul de energie. Constructorul pavilionului este RCTI Company SRL, companie fondată în 2010 ca și specialist în proiectarea şi executarea lucrarilor de instalații.

„Investiția realizată în noul pavilion comercial este o reconfirmare a potențialului și notorietății Doraly. De asemenea, aceasta susține viziunea companiei de a crea premisele unui comerţ modern, civilizat şi corect, recunoscut în România și în țările limitrofe. Doraly este un parc comercial dinamic, în continuă dezvoltare, care se adresează unui mix variat de cumpărători, de la micii comercianți care se aprovizionează în regim angro, la clienții finali dedicați segmentului cash&carry și retail, dezvoltat semnificativ în ultima perioadă. Numărul anual de vizitatori a ajuns la 3 milioane, și își menține tendința de creștere, iar numărul angajaților celor 420 comercianți care își desfășoară astăzi activitatea în Doraly a depășit 5.000.”, a declarat domnul Gheorghe Iaciu, fondator Doraly.

Structura noului pavilion este din elemente prefabricate din beton armat monolit, clădirea având regim de înălțime P+1 parțial. Închiderile exterioare sunt executate din panouri termoizolante în culori specifice elementelor de branding ale clientului. Acoperișul cu pantă mică este executat pe o structură din tabla din oțel galvanizat, cu cute mari și o învelitoare hidro-termoizolantă, și este prevăzut cu trape de fum. La interior, în completarea spațiului de expunere şi vânzare, cumpărătorii vor beneficia de o zonă cu funcțiuni mixte fast-food / cafenea sub brandul „Prăvălia cu Pastramă”. În exterior este amenajată o zonă dedicată produselor de tip brico, iar perimetral se regăsesc numeroase zone de relaxare dotate cu mobilier stradal și plante decorative.

În prezent, Doraly este parcul comercial cu cea mai mare suprafață destinată magazinelor de tip cash&carry din România, acestea reprezentând circa 50% din suprafața comercială. Restul suprafeței este ocupată de magazine angro și retail, depozite și birouri.

Înființat în 1993, Doraly Expo Market a fost primul parc comercial angro specializat în produse alimentare și non-alimentare din România. Dezvoltat pe o suprafață de teren de 280.000 de metri pătrați, pe ambele părți ale Șos. București - Urziceni, în Afumați, jud. Ilfov, Doraly dispune de 38 de pavilioane moderne, cu o suprafață totală închiriabilă de cca. 95.000 mp şi aproximativ 4.000 de locuri de parcare, inclusiv subteran. Parcul comercial găzduiește peste 420 de producători, importatori și distribuitori și o gamă variată de peste 550.000 de produse, de la alimente la detergenți și cosmetice, îngrijire personală, decorațiuni, instalații electrice, instalații și obiecte sanitare, electronice și electrocasnice, articole de menaj, jucării, birotică și papetărie.

Din 2018 există Doraly.ro, primul marketplace cu prețuri elastice din România, cu vânzare angro și la bucată. Cumpărătorii beneficiază de prețuri avantajoase, variabile în funcție de cantitatea comandată din fiecare produs, de un cost unic de transport, pentru un singur colet, indiferent de numărul comercianților de la care comandă, dacă aceştia provin din parcul comercial Doraly.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Doraly Expo Market finalizează un nou pavilion comercial, de 9.200 mp, în urma unei investiții de 6 milioane de euro