Lectură de 2 minute

23 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Lanțul de drogherii dm drogerie markt a inaugurat în Germania cel de-al 100-lea centru de testare rapidă Covid-19

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Retailerul german dm drogerie markt a deschis cel de-al 100-lea centru de testare rapidă COVID-19 din Germania, în fața unui complex comercial din centrul capitalei.

Infrastructura de testare dezvoltată de retailer are ca scop facilitarea unei strategii pentru afaceri, potrivit lui Christoph Werner, președintele comitetului de gestionare al companiei bazată pe rezultate de teste negative.

„Este foarte important pentru noi ca cetățenii din țara noastră să joace un rol activ în depășirea pandemiei coronavirusului, astfel încât libertățile civile să poată fi pe deplin recunoscute cât mai curând posibil”, a declarat acesta citat de aceeași sursă.

Centre de testare Covid-19 deschise de dm

dm drogerie markt a deschis centre de testare rapidă încă de la începutul lunii martie, în Baden-Württemberg. Din luna mai, rezultatele testelor din cadrul centrelor lanțului internațional de drogherii dm vor fi importate în aplicațiile sistemelor de sănătate publică utilizate pentru evidența infectărilor și a contactelor bolnavilor, scrie European Supermarket Magazine.

Persoanele care doresc să facă o programare pentru testare o pot face prin intermediul aplicației retailerului, rezultatele fiecărui test fiind trimise prin e-mail după 15 minute - lista completă a centrelor de testare rapidă dm-drogerie markt poate fi găsită aici.

Pe lângă proiectul centrului de testare rapidă, dm-drogerie markt va oferi asistență tehnică pentru implementarea sistemelor de auto-testare în instituțiile publice, cum ar fi școlile și colegiile. Implementarea este efectuată de ministerele federale din fiecare stat german, în timp ce portalul de gestionare a comenzilor dm va gestiona informațiile puse la dispoziție de guvern, cu toate datele relevante transmise partenerilor logistici.

Citeste si:
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%

O serie de retaileri din Europa au introdus soluții de testare COVID în magazinele lor, pe măsură ce continentul se luptă cu un al treilea val de pandemie - Lidl, Asda, Aldi se află printre aceștia.

Afacerile dm drogerie markt în România

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973, iar de atunci s-a extins în 13 țări: Austria, România, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Italia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, cu aproximativ 3.500 de magazine și 60.000 de angajați în Europa. În România, lanțul de magazine este prezent de mai mult de 12 ani, timp în care a creat 1.000 de locuri de muncă și a deschis 116 magazine.

dm drogerie markt România a încheiat anul trecut cu afaceri de 525 de milioane de lei, în creștere cu peste 5% față de anul anterior, când a deschis cinci noi magazine.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul de drogherii dm drogerie markt a inaugurat în Germania cel de-al 100-lea centru de testare rapidă Covid-19