Lectură de 3 minute

15 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Distribuitorul Steel Auction Market depășește pragul de un milion de euro cifră de afaceri în 2023 și pregătește lansarea magazinului online

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Steel Auction Market, furnizor pentru o gamă variată de țevi și table din oțel, a depășit nivelul de un milion de euro cifră de afaceri. Piața oțelului de tip corten a accelerat în toată lumea, susținută de durabilitatea sporită și rezistența la coroziune atmosferică a acestui material, atingând anul trecut un nivel global de 2 miliarde de euro. 
 

Sursa foto: Steel Auction Market

Construcțiile în ritm alert în unele zone din țară au generat o cerere crescută pentru serviciile arhitecților din România, ceea ce s-a reflectat și în dezvoltarea unor nișe de piață pentru materiale de construcții premium. Estetica și durabilitatea sunt tot mai importante în procesul de proiectare a clădirilor, cu accent pe utilizarea materialelor inovatoare care oferă soluții spectaculoase din punct de vedere vizual, dar asigură în același timp funcționalitate și eficiență. Astfel, una dintre cele mai evidente tendințe din arhitectură în ultimii ani este creșterea preferinței pentru tabla tip corten, un oțel rezistent la intemperii.

Steel Auction Market a început activitatea ca furnizor de oțeluri speciale pentru industria grea, petrochimic, naval și automotive. Am descoperit cerere neacoperită în piața oțelurilor speciale și așa am ajuns în această zonă de proiecte arhitecturale. Practic, tabla corten este un material rezistent la coroziune, un oțel cu ruginire controlată, care își autosigilează suprafața, rugina fiind stratul său de protecție în timp.

Alina Richardson, CEO și co-fondator al Steel Auction Market

Pentru proiectele de dimensiuni mai mici și personalizate, compania colaborează cu arhitecți, ingineri proiectanți și ateliere de procesare de oțel, dar și cu steel service center-uri din Italia și Olanda, atunci când contractează proiecte mari, pentru care e nevoie de promptitudine în livrarea cantităților care nu sunt disponibile în stocul din România. Printre proiectele mari pentru care compania a furnizat tabla corten se numără Ambasada Kuweitului din București (2019), Facultatea de Chimie din Iași (2021) și Sala Polivalentă din Turda (2022). Anul acesta, lista e completată de cinema-ul Orizont din Bacău, aflat în construcție, renovarea Hotelului Concordia din București, dar și Palatul Culturii din Iași.

Magazin online pentru distribuția oțelului

Pe lângă distribuția produselor prezentate pe Tablacorten.ro, antreprenorul Alina Richardson pregătește și lansarea platformei Cortenissimi.ro, un magazin online în care vor fi expuse atât materia primă, cât și obiecte de arhitectură de interior și exterior din tablă corten, lucrate în serie, dar și cu posibilitatea de a fi produse special pentru clienți, cu specificațiile dorite de ei și/sau arhitecții cu care lucrează.

Asociația Mondială a Oțelului (World Steel Association) a anticipat, pentru perioada 2022-2032, o creștere anuală de 7% pentru produsele din oțel rezistent la intemperii tip corten. Europa este una dintre cele mai mari piețe în ceea ce privește consumul de oțel tip corten, după Asia și America de Nord, înregistrând o creștere moderată a pieței de produse prietenoase cu mediul, chiar și în condițiile în care producția de oțel, în general, a scăzut anul trecut în țările UE cu 10,5% față de anul precedent, până la 136,7 milioane de tone. Potrivit WorldSteel Association, la nivel mondial s-a înregistrat o scădere a producției de oțel de 4,3% în 2022, până la 1,83 miliarde de tone.

Steel Auction Market este un furnizor de top pentru o gamă variată de table din oțel uzual și aliat, cu servicii personalizate și suport tehnic. Steel Auction Market furnizează și piese debitate, adaptate specificațiilor fiecărui proiect în parte, pentru o soluție completă și adaptată nevoilor clienților. Serviciile oferite includ și tăierea de plăci și o gamă diversificată de produse, inclusiv foi de oțel corten și diverse tipuri de plăci din oțel.

Citeste si:
AFV BELTRAME GROUP lansează CHALIBRIA, primul oțel certificat al grupului, neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon
AFV BELTRAME GROUP lansează CHALIBRIA, primul oțel certificat al grupului, neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Distribuitorul Steel Auction Market depășește pragul de un milion de euro cifră de afaceri în 2023 și pregătește lansarea magazinului online