Lectură de 2 minute

18 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Distribuitorul de medicamente Remedia: afaceri în creștere cu 8%, dar profit de cinci ori mai mic

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Farmaceutica Remedia, care include farmaciile Remedia și compania de logistică, și-a majorat cifra de afaceri cu aproape 8%, trecând de 476 de milioane de lei, în timp ce profitul s-a redus de cinci ori, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.

Farmaceutica Remedia, care include farmaciile Remedia și compania de logistică, a înregistrat o cifră de afaceri netă de 476,4 milioane de lei, în 2021, în creștere cu 7,9% față de 2020, când raporta afaceri de 441 milioane de lei.

Compania a înregistrat un profit net de 7 milioane de lei, de la 37,7 milioane de lei, în 2020. Câștigul s-a redus astfel de circa cinci ori.

Distribuția reprezintă 60% din afacerile companiei, în timp ce distribuția în spitale și clinici private este al doilea motor de creștere al afacerilor, reprezentând 36% din total. Distribuția în propriile farmacii ajunge la 1,6%, iar restul este generat de alte servicii.

Remedia, lanț de farmacii cu sediul în Deva, înființat în 1991, îl are ca acționar majoritar pe Valentin-Norbert Tarus. Pe parcursul 2019-2020, Farmaceutica Remedia a transferat, cu avizul Consiliului Concurentei, 63 de farmacii către Help Net, parte a grupului german Phoenix, pentru a crește profitabilitatea companiei.

Compania operează în prezent 25 de unități proprii de retail în 8 județe, în special în Hunedoara, Alba și Sibiu și a dezvoltat platforma online, oferind produse para-farmaceutice, dispozitive medicale, suplimente alimentare, dermato-cosmetice, inclusiv OTC, conform reglementarilor legale.

Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics este o societate înființată în 2015 urmare a reglementărilor legale privind separarea activității cu ridicata de cele de retail farmaceutic, deținută în proporție de 100% de Farmaceutica Remedia. Compania este specializată în activități de distribuție engross, marketing și promovare medicală în domeniul sănătății, operează vânzările prin șapte centre logistice pe divizia Distributie, care asigură vânzări către farmacii și alti distribuitori și divizia Spitale, care se ocupă de vănzările către spitale publice și clinici private. Compania oferă și servicii conexe pentru piața farma: logistice, marketing și promovare medicală pentru companii farmaceutice pe diverse arii terapeutice, înregistrarea produselor farmaceutice pentru companiile și materiale de ambalare de la producătorii internaționali.

Citeste si:
Parteneriat între INATECH Packaging și grupul Schaumaplast: germanii vor să se extindă pe piața farmaceutică din România
Parteneriat între INATECH Packaging și grupul Schaumaplast: germanii vor să se extindă pe piața farmaceutică din România
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Distribuitorul de medicamente Remedia: afaceri în creștere cu 8%, dar profit de cinci ori mai mic