Lectură de 3 minute

01 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Distribuitorul Aquila, care deține produsele congelate Gradena și Yachtis, se extinde în retail și lansează noi branduri

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania de distribuÈ›ie Aquila, care deÈ›ine mărcile proprii de legume congelate Gradena, peÈ™te È™i fructe de mare Yachtis È™i La Masă, pregăteÈ™te extinderea în marile lanÈ›uri de retail È™i lansarea de noi branduri.

„Vânzările Gradena au avut o evoluÈ›ie bună, am înregistrat creÈ™teri semnificative pe gramajele mari È™i mixuri de legume. Cu Yachtis suntem în proces de optimizare a portofoliului urmând să îl aliniem la cerinÈ›ele pieÈ›ei. Sub brandul La Masă pregătim de asemenea lansări de produse noi”, a declarat Răzvan Bagherea, director de organizare È™i resurse umane la Aquila România, în cadrul unui interviu pentru Retail.ro.

Pentru producÈ›ia produselor Gradena È™i Yachtis, Aquila colaborează cu producători europeni. Produsele Gradena sunt prezente în toate canalele de distribuÈ›ie. În prezent, se lucrează la optimizarea portofoliului, pentru a ajunge la mai multe tipuri de clienÈ›i, atât pe retail, cât È™i pe food service.

„Pentru acest an lucrăm la o extindere a prezenÈ›ei în zona de comerÈ› tradiÈ›ional urmând ca în scurt timp să lansăm un proiect dedicat.În acest moment nu efectuam exporturi ale produselor aflate sub cele 2 branduri, însă studiem posibilitatea întreprinderii unor asemenea acÈ›iuni pe viitor.Monitorizam activ pieÈ›ele în care suntem prezenÈ›i cu brandurile proprii pentru a identifica nevoile consumatorilor È™i a extinde portofoliul de produse. Deja în 2021 am lansat 6 noi produse Gradena din categoriile mono legume È™i mixuri. Lansările de produse noi vor continua în perioada următoare atât cu brandurile existente, cat È™i cu noi branduri”, a adăugat Bagherea.

La finalul lunii noiembrie din 2021, distribuitorul de bunuri de larg consum Aquila a debutat la Bursa de Valori BucureÈ™ti sub simbolul bursier AQ, în urma celei mai mari Oferte Publice IniÈ›iale derulate pe piaÈ›a de capital românească, în valoare de 367 de milioane de lei.

„În urma listării la Bursa de Valori BucureÈ™ti, vom pune în practică planurile noastre de expansiune, atât prin lărgirea portofoliului de produse, cat È™i prin achiziÈ›ii de companii, care vizează mărirea cotei de piață (inclusiv a brandurilor proprii precum Gradena, La Masă, Yachtis) È™i a ofertei de servicii integrate de distribuÈ›ie È™i logistică”, a mai spus Bagherea.

Fondată în 1994 È™i cu o echipă de peste 3.000 de angajaÈ›i, Aquila este un important jucător de pe piaÈ›a distribuÈ›iei de bunuri de larg consum din România, operând È™i în Republica Moldova. Compania oferă servicii de distribuÈ›ie atât în zona retailului tradiÈ›ional (en-gross, comerÈ› local, farmacii È™i reÈ›ele de farmacii), cât È™i pentru lanÈ›urile de hypermarketuri È™i benzinării, precum È™i HORECA.

Aquila oferă soluÈ›ii de distribuÈ›ie È™i logistică, prin vânzarea de produse È™i servicii complementare. Vânzările Grupului, potrivit situaÈ›iilor financiare combinate ale grupului, au atins, în anul 2020, circa 1,7 miliarde de lei (înregistrând o creÈ™tere de 6% față de 2019), cu un profit net de 60 milioane de lei. La nivelul primului semestru din 2021, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 901 milioane de lei È™i un profit net de 21 milioane de lei.

Citeste si:
Victoria's Secret a lansat parfumul Bombshell Magic, împreună cu o nouă gamă de produse
Victoria's Secret a lansat parfumul Bombshell Magic, împreună cu o nouă gamă de produse

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Distribuitorul Aquila, care deÈ›ine produsele congelate Gradena È™i Yachtis, se extinde în retail È™i lansează noi branduri