Lectură de un minut

11 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Directorul executiv al Authentic regretă achiziția brandului Forever 21: Este cea mai mare greșeală pe care am făcut-o 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Directorul executiv al Authentic, Jamie Salter, a făcut lumină asupra raționamentului din spatele recentului parteneriat dintre Shein și Forever 21 în timpul unei prezentări la Conferința Internațională de Cercetare și Dezvoltare (ICR). Executivul a declarat că achiziția Forever 21 (care a fost cumpărată din faliment în 2020 de Authentic și de operatorii de centre comerciale Simon și Brookfield) este "probabil cea mai mare greșeală pe care am făcut-o", dar parteneriatul cu Shein a fost o modalitate de a redresa lucrurile.

Sursa foto: Facebook

CEO-ul Authentic: Achiziția Forever 21 este cea mai mare greșeală pe care am făcut-o

„Nu am văzut Shein și nu am văzut Temu", a spus Salter despre decizia de a cumpăra Forever 21, despre care a spus că cei din consiliul său nu au vrut să o facă. „Partenerul meu, Simon, a spus: "De ce te asociezi cu Shein? Crezi că este decizia corectă? Eu am spus: David, este decizia corectă. Nu-i putem învinge. Lanțul lor de aprovizionare este prea bun. Ei știu cum merg lucrurile. Și-au dat seama de asta. Trebuie să ne asociem cu ei”, a declarat Salter, potrivit retaildive.com.

Până acum, comercializarea produselor Forever 21 pe site-ul Shein a fost "bună", dar nu grozavă, potrivit lui Salter. Cu toate acestea, alte aspecte ale parteneriatului sunt mai pozitive.

Conform rapoartelor, Shein ar fi depus o cerere pentru o ofertă publică inițială confidențială în noiembrie, dar retailerul este încă privat în acest moment. Fiind o companie privată, Shein nu face publice cifrele financiare, dar Salter a declarat că firma este unul dintre retailerii de modă cu cea mai rapidă creștere din lume, "dacă nu chiar cel mai mare retailer de modă din lume" precizând că gigantul fast-fashion face peste 30 de miliarde de dolari.

Shein nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la această cifră.

Pe lângă parteneriatul nou descoperit al Authentic cu Shein, Salter a spus că recenta achiziție a companiei Reebok de către aceasta dă, de asemenea, roade. Authentic a anunțat că va achiziționa Reebok de la Adidas în 2021, iar achiziția s-a încheiat în 2022.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Directorul executiv al Authentic regretă achiziția brandului Forever 21: Este cea mai mare greșeală pe care am făcut-o