Lectură de 3 minute

11 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Din Miami în București: Cel mai mare showroom de perdele și draperii de lux, deschis în nordul Capitalei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Sophia a deschis cel de-al cincilea magazin din București, în cartierul Belvedere. Showroom-ul din nordul Capitalei este un flagship pentru cele 30 de francize Sophia, dar și un spațiu în care clienții din București și nu numai vor găsi colecții de lux pentru proiectele lor.

Sursa foto: Sophia

Noul showroom devine astfel kilometrul zero pentru iubitorii de decorațiuni interioare care să le completeze viziunea în proiectele lor. Sophia este unicul francizor român în domeniul decorațiunilor interioare textile (perdele și draperii) cu 30 de magazine proprii și în franciză la nivel național. În 2022, a debutat pe piața nord-americană cu un showroom în Miami, Statele Unite ale Americii. În România este prezentă de 19 ani.

Acest showroom acoperă o suprafață de peste 300 metri pătrați și este rezultatul unei investiții de peste 100.000 euro. Magazinul inaugurat în martie 2023 în nordul Capitalei este organizat pe trei etaje tematice. Parterul este dedicat decorurilor pentru rezidențiale.

Primul etaj este dedicat industriei HoReCa și sunt expuse țesături speciale pentru această industrie (ignifugate, blackout, dimout, în nuanțe specifice: alb, bej, crem). Cel de-al doilea etaj – cireașa de pe tort – este dedicat exclusiv țesăturilor pentru copii.

Tot în cadrul noului showroom a avut loc lansarea colecției de perdele și draperii primăvară-vară 2023 – o colecție cu motive vegetale. Din colecțiile de țesături Sophia se pot confecționa în atelierele proprii de creație perdele, draperii, perne decorative, cuverturi pentru pat și orice obiect decorativ pentru casă.

Decizia de a-și extinde prezența în București prin deschiderea celui de-al V-lea magazin în acest oraș este motivată și de obiceiurile de consum ale clienților din România. Vânzările companiei Sophia sunt în proporție de 90% în locațiile fizice. Cumpărătorii prețuiesc extrem de mult experiența și comunicarea directă cu echipa de designeri specializați și cu produsele exclusiviste expuse.

În mediul online, succesul este reprezentat de dezvoltarea unui modul de booking prin care clienții își pot programa într-un minut o consiliere gratuită la domiciliu cu designeri specializați din întreaga rețea de magazine.

Printre cele mai populare produse sunt colecțiile de draperii tip catifea printată Valparaiso și Las Vegas, colecția de perne brodate manual în India Maharajah by Jaipur și colecția de canafi Bora cu cristale. Catifeaua uni, dublată cu satin, în nuanțe de bej și crem este însă apreciată de clienții Sophia atunci când trebuie să își aleagă draperiile.

Citeste si:
JYSK pregătește 11 deschideri noi de magazine în 2024
JYSK pregătește 11 deschideri noi de magazine în 2024

În noul showroom inaugurat în nordul Bucureștiului este prezentă o echipă de cinci angajați specializați în window treatments, în vreme ce la nivel de grup Sophia are 93 de angajați. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro, iar în 2023 estimează o creștere de 25%. Coșul mediu de cumpărături al unui client Sophia este de 1.000 euro.

Sophia este o firmă cu capital 100% românesc, un brand de încredere pe piața de profil din România și din întreaga lume și, totodată, este singurul brand de pe piața home & deco ce realizează un catalog complet de prezentare a colecțiilor de perdele și draperii, colecții de mobilier și accesorii, având în portofoliu peste 18.000 de reședințe private cât și un număr impresionant de lucrări în peste 200 de locații HoReCa, hoteluri și pensiuni, restaurante și cafenele, dar și teatre și muzee. De altfel, pentru a se asigura că alegerea țesăturilor este realizată în ton cu decorul existent și că măsurătorile sunt efectuate corect, designerii Sophia oferă și consiliere gratuită la domiciliu unde se prezintă cu mostrare de țesături. Tot ce trebuie să faceți este să programați online ziua vizitei pe platforma dedicată aici.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Din Miami în București: Cel mai mare showroom de perdele și draperii de lux, deschis în nordul Capitalei