Lectură de 2 minute

05 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Discounterul rus Mere intră puternic în Europa, cu noi deschideri anunțate în mai multe țări

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Mere, un gigant lanț de magazine rusești, se extinde în Europa și țintește intrarea pe mai multe piețe. În prezent, acesta este activ cu peste 2.000 de locații în nouă țări, iar printre ambițiile de dezvoltare se numără deschideri în Italia, Grecia, Bulgaria sau Austria. Primele inaugurări sunt programate pentru Belgia, Marea Britanie și Franța, scrie Retail Detail.

Compania, deja prezentă în Germania, Polonia, Serbia și Ucraina, a confirmat de curând planurile de expansiune pentru Marea Britanie, Belgia și Franța, unde caută potențiale locații pentru deschideri de patru, zece, respectiv trei locații. Grupul are deja centre operaționale de vânzare în Spania, unde deja s-au deschis magazine, dar și în Bulgaria, Italia și Grecia.

Promisiunile discounterului Mere

Pe platforma retailerului, acesta face apel la furnizori și proprietari pentru colaborări, în ideea de a se găsi, cu ajutorul agenților și al reprezentanților, cele mai bune oportunități.

Printre promisiunile făcute de retailer se numără economisirea de timp și de bani, fiind asumate angajamente pentru cele mai mici prețuri, garantate de cooperarea directă cu producătorii și de o politică de control a costurilor.

Magazinele Mere operează cu o gamă limitată de 1.500-2.000 de produse și se fac precizări că vor fi costuri cu până la 20% mai mici față de principalii comercianți. Totodată, având doar opt angajați pe sucursală, cheltuielile sunt reduse.

Aldi și Lidl, "amenințați" de Mere

Intrarea supermarketurilor Mere pe piața din Europa reprezintă o provocare directă pentru Aldi și Lidl, care erau bine poziționate pe piață în ultimii ani, oferind o gamă mai bogată de opțiuni și branduri ceva mai populare. Astfel, Mere le va deveni concurent principal.

Retailerul Mere este un jucător important pe piața est-europeană, fondat în 2009 - în Rusia, Belarus și Kazakhstan operează sub numele de Svetofor. Mere a deschis primul magazin străin în Romania, în 2018, urmat de Germania, Lituania, Letonia și Ucraina.

Pe lângă acesta, alți retaileri rusi și-au făcut intrarea în Europa; anul trecut VkusVill a deschis un magazin în Amsterdam, iar Wildberries a ajuns în Germania.

Citeste si:
Retailerul român care a ajuns să deschidă 6 hypermarketuri în 6 luni. În ce orașe se află magazinele 
Retailerul român care a ajuns să deschidă 6 hypermarketuri în 6 luni. În ce orașe se află magazinele 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Discounterul rus Mere intră puternic în Europa, cu noi deschideri anunțate în mai multe țări