Lectură de 2 minute

24 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Dezvoltatorul Portico Investments România a cumpărat unul dintre spațiile magazinelor Profi din București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Portico Investments România, dezvoltator imobiliar care și-a propus să se concentreze pe comerțul alimentar, a cumpărat anul acesta sediul magazinului Profi de pe strada Progresul din București, după ce spre finalul anului trecut și-a trecut în portofoliu sediul unui magazin Penny din centrul capitalei.

„An nou, nouă achiziție. Portico Investments adaugă în portofoliu magazinul Profi, situat pe strada Progresul din București”, a scris Răzvan Gaita, director al Portico Investments România.

În decembrie, Portico Investments a cumpărat sediul magazinului Penny de pe bulevardul Decebal din București.

În luna aprilie a acestui an, dezvoltatorul Portico Investments România a finalizat vânzarea a șase clădiri de retail din portofoliu către Praktiker Real Estate și Lidl România, în două tranzacții care cumulează peste 8,5 milioane de euro.

Portofoliul vândut de Portico Investments cuprinde șase proiecte de retail, localizate în Tulcea, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Bârlad, fiind închiriate de Lidl, Penny Market, MOL România, Jysk, Altex, Ingrimar, Adidas, Romstal și Pepco, cu o suprafață închiriabilă totală de 16.312 de metri pătrați.

Cu excepția clădirii Lidl Reșița, care a fost achiziționată chiar de către retailerul Lidl, toate celelalte cinci clădiri au fost cumpărate de către Praktiker Real Estate, compania controlată de Omer Susli, care în 2014 a preluat operațiunile Praktiker România și pe care ulterior l-a vândut către britanicii de la Kingfisher și a înființat apoi brandul de decorațiuni Homelux.

Cele două tranzacții fac parte din strategia Portico Investments de a-și optimiza portofoliul, renunțând la proprietățile din orașe mai mici și de a achiziționa noi spații de retail închiriate de ancore de food localizate în Capitală și în orașele mari din țară. În paralel, dezvoltatorul a făcut patru noi achiziții, în București, Cluj și Timișoara.

Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Portico Investments se concentrează în principal pe proprietăți imobiliare din zona de comerț alimentar, în locații de calitate, care sunt integrate în comunități durabile. Compania administrează 69 de proprietăți în România, Ungaria și Olanda, cu o suprafață închiriabilă de 135.000 de metri pătrați de spații de retail.

Citeste si:
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 
Cei mai activi retaileri de la începutul lui 2024: câte magazine au fost deschise în primul trimestru al anului 

Cu circa 25.000 de angajați în peste 700 de localități, lucrând în mai bine de 1.500 de magazine dintre care 600 sunt administrate de antreprenori parteneri, Profi este cel mai mare angajator din retailul românesc și rețeaua românească cu cea mai mare acoperire georgrafică din țară.

Sursa foto: LinkedIn Răzvan Gaita

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dezvoltatorul Portico Investments România a cumpărat unul dintre spațiile magazinelor Profi din București