Lectură de 2 minute

31 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Dezvoltatorul imobiliar Hagag a început transformarea Palatului Știrbei într-o galerie comercială premium

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a început execuția lucrărilor privind restaurarea, consolidarea și refuncționalizarea Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei. H Știrbei Palace este primul proiect de spații de retail al companiei, conceput să răspundă nevoilor segmentului premium al pieței.

Sursa foto: Hagag Development

Reprezentanții Hagag poartă, în prezent, discuții avansate cu potențiali chiriași a căror cerere consolidată acoperă 90% din suprafață totală închiriabilă.

Odată finalizat, H Știrbei Palace va fi primul spațiu comercial din țară de tip „department store high-end” care va funcționa într-o clădire monument istoric, cu deschidere stradală și poziționare excepțională, pe una dintre principalele artere centrale ale orașului. Mai mult decât atât, am reușit să atragem deja nume sonore din piața bunurilor de lux, și mă bucur să confirm că purtăm, la acest moment, discuții avansate pentru închirierea a 90% din suprafața disponibilă.

Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar al Hagag Development Europe

Lucrările presupun restaurarea, consolidarea și refuncționalizarea, în întregime, a clădirii palatului, păstrându-se linia proiectului inițial, de la proporțiile și regimul de înălțime, până la refacerea fațadelor și a elementelor decorative exterioare și interioare, iar execuția va fi derulată pe o perioadă de timp estimată la aproximativ 24 de luni. Proiectul prevede și reedificarea corpului semicircular care acomoda, în trecut, fosta remiză de trăsuri, și care va fi dedicat chiriașilor activi în industria HoReCa.

Antreprenorul general desemnat este compania românească BTDConstruct & Ambient.

Edificat în anul 1835, Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei nr. 109 a fost, între 1849-1856, reședință domnească. Cele mai ample modificări i-au fost aduse proprietății în perioada 1881-1891 când arhitectul Frederich Hartmann semna proiectul de transformare a fațadelor palatului și aducerea lor la formatul în care sunt prezentate astăzi. Tot Hartmann a fost responsabil și de proiectul de construcție al corpului semicircular destinat remizei de trăsuri, demolat ulterior de foștii proprietari. Clasat drept monument istoric de clasă A, Palatul Știrbei din centrul Bucureștiului este considerat a fi una dintre cele mai valoroase și reprezentative construcții din patrimoniul arhitectural, cultural și istoric al capitalei.

Hagag Development Europe este un investitor și dezvoltator imobiliar specializat în proiecte rezidențiale și comerciale în România, listat la Bursa de Valori din Tel Aviv. Compania este implicată în achiziționarea, dezvoltarea, renovarea și administrarea a multiple clădiri sau terenuri situate în zonele premium sau în curs de dezvoltare ale Bucureștiului.

Citeste si:
P3 Logistic Parks marchează cel mai mare volum de activitate: tranzacții de peste 170.000 de metri pătrați, în 2023
P3 Logistic Parks marchează cel mai mare volum de activitate: tranzacții de peste 170.000 de metri pătrați, în 2023

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dezvoltatorul imobiliar Hagag a început transformarea Palatului Știrbei într-o galerie comercială premium