Lectură de un minut

26 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Dezvoltatorul de spații logistice WDP pregătește investiții de 54 de milioane de euro în România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul belgian de spaÈ›ii logistice WDP pregăteÈ™te investiÈ›ii de 54 de milioane de euro, anul acesta, în extinderea depozitelor din ȘtefăneÈ™tii de Jos È™i construcÈ›ia unui nou spaÈ›iu logistic în TimiÈ™oara, care va fi închiriat de Intermodal Logistics.

WDP plănuieÈ™te extinderea clădirilor existente din ȘtefăneÈ™tii de Jos, BucureÈ™ti, cu aproximativ 47.000 de metri pătraÈ›i, în urma unei investiÈ›ii de 34 de milioane de euro, care va începe la mijlocul acestui an È™i se va finaliza în primul trimestru din 2023. În plus, compania vrea să mai extindă unul dintre spaÈ›iile deÈ›inute cu 17.000 de metri pătraÈ›i, cu o investiÈ›ie de 13 milioane de euro, care se va realiza până la finalul acestui an.

WDP va investi 7 milioane de euro în construirea a circa 10.000 de metri pătraÈ›i de spaÈ›ii logistice pe un teren deÈ›inut, lângă centrul de distribuÈ›ie al Profi. Proiectul ar trebui să fie gata în al treilea trimestru din 2023. Depozitul va fi închiriat de Intermodal Logistics, pentru o perioadă de cinci ani.

În primele trei luni din acest an, WDP a găsit un teren de 65.000 de metri pătraÈ›i în PopeÈ™ti-Leordeni, BucureÈ™ti pe care ar putea să îl achiziÈ›ioneze.

Dezvoltatorul susÈ›ine că războiul din Ucraina, împreună cu creÈ™terea ratelor dobânzii din cauza inflaÈ›iei, au crescut volatilitatea pieÈ›ei. Pe termen scurt, compania se aÈ™teaptă la creÈ™terea presiunii inflaÈ›ioniste È™i la întârzierea livrărilor de materiale de construcÈ›ii pentru noile proiecte.

Din totalul proiectelor pe care WDP le deÈ›ine în Europa, rata de ocupare a ajuns la 98,6% È™i are în derulare investiÈ›ii totale de 662 de milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Dezvoltatorul de spaÈ›ii logistice WDP pregăteÈ™te investiÈ›ii de 54 de milioane de euro în România