Lectură de un minut

26 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Dezvoltatorul de spații logistice WDP pregătește investiții de 54 de milioane de euro în România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP pregătește investiții de 54 de milioane de euro, anul acesta, în extinderea depozitelor din Ștefăneștii de Jos și construcția unui nou spațiu logistic în Timișoara, care va fi închiriat de Intermodal Logistics.

WDP plănuiește extinderea clădirilor existente din Ștefăneștii de Jos, București, cu aproximativ 47.000 de metri pătrați, în urma unei investiții de 34 de milioane de euro, care va începe la mijlocul acestui an și se va finaliza în primul trimestru din 2023. În plus, compania vrea să mai extindă unul dintre spațiile deținute cu 17.000 de metri pătrați, cu o investiție de 13 milioane de euro, care se va realiza până la finalul acestui an.

WDP va investi 7 milioane de euro în construirea a circa 10.000 de metri pătrați de spații logistice pe un teren deținut, lângă centrul de distribuție al Profi. Proiectul ar trebui să fie gata în al treilea trimestru din 2023. Depozitul va fi închiriat de Intermodal Logistics, pentru o perioadă de cinci ani.

În primele trei luni din acest an, WDP a găsit un teren de 65.000 de metri pătrați în Popești-Leordeni, București pe care ar putea să îl achiziționeze.

Retail jobs

Dezvoltatorul susține că războiul din Ucraina, împreună cu creșterea ratelor dobânzii din cauza inflației, au crescut volatilitatea pieței. Pe termen scurt, compania se așteaptă la creșterea presiunii inflaționiste și la întârzierea livrărilor de materiale de construcții pentru noile proiecte.

Din totalul proiectelor pe care WDP le deține în Europa, rata de ocupare a ajuns la 98,6% și are în derulare investiții totale de 662 de milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dezvoltatorul de spații logistice WDP pregătește investiții de 54 de milioane de euro în România