Lectură de 2 minute

16 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Dezvoltatorul belgian WDP a achiziționat Arad Business Park  

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Parcul industrial Arad Business Park, cu o suprafață totală de aproximativ 42.000 metri pătrați, a fost achiziționat de către dezvoltatorul belgian WDP, într-o tranzacție consiliată de Colliers.

Situată în partea de centru-nord a orașului Arad, proprietatea Arad Business Park are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, iar în urma tranzacției va fi operată de WDP România. Potrivit experților Colliers, tranzacționarea Arad Business Park confirmă interesul pentru spațiile pentru afaceri mici și pentru logistică de proximitate.

Colliers administrează Arad Business Park din 2014, având ca obiect de activitate administrarea zilnică a chiriașilor, prelungiri, reînnoiri și noi contracte de închiriere, managementul operațional al subcontractanților, gestionarea oricăror terți, precum și a bugetelor OPEX și CAPEX și alte aspecte de management.

„Achiziționarea Arad Business Park de către WDP reprezintă atât o investiție în logistica urbană, cât și o investiție într-o locație strategică într-un important nucleu industrial, la granița cu Ungaria și conectat cu vestul prin autostrada A1”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.

În ansamblu, piaţa industrială și logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare. Cu 5,6 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne la sfârşitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piaţă industrială și logistică din CEE-15.

„Piața de investiții primește un nou vot de încredere din partea unuia dintre cei mai activi jucători din sectorul logistic”, spune Anca Merdescu, Associate Director Investment & Debt Advisory al Colliers România.

La mijlocul anului 2022, specialiștii Colliers estimează un volum de aproximativ 60 de milioane de euro în ceea ce privește tranzacțiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentând circa 17% din totalul volumului de tranzacții de investiții. Există șanse ca volumul investițiilor de anul acesta să depășească pragul de 1 miliard de euro, determinat în mare parte de tranzacții în segmentul de office. Sectorul industrial are în continuare foarte mult potențial și este de așteptat să fie încheiate și alte tranzacții până la finalul anului, sunt de părere experții Colliers.

Despre Colliers

Colliers (NASDAQ, TSX: CIGI este unul dintre liderii globali în servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor. Cu operațiuni în 63 de țări, cei 17.000 de specialiști lucrează împreună pentru a oferi consultanță de specialitate pentru clienți.

Citeste si:
retailArena 2023: Omul care coordonează expansiunea Primark în Europa Centrală și de Est se alătură ediției de anul acesta
retailArena 2023: Omul care coordonează expansiunea Primark în Europa Centrală și de Est se alătură ediției de anul acesta

Cu venituri anuale de 4,5 miliarde de dolari și active gestionate de 81 de miliarde de dolari, Colliers maximizează potențialul proprietăților și activelor imobiliare și accelerează succesul clienților, investitorilor și al angajaților.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dezvoltatorul belgian WDP a achiziționat Arad Business Park