Lectură de 4 minute

19 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Destinaţia de poveste în care trebuie să ajungi: satul Măgura, de pe Valea Buzăului

Advertorial

Abonează-te pe  

Dacă eşti în căutarea unei escapade rapide şi vrei să evadezi din agitaţia Bucureştiului într-un loc în care să fii înconjurat de natură, atunci Măgura ar putea fi destinaţia ideală pentru tine. La doar două ore de mers cu maşina de capitală, această destinaţie este perfectă pentru cei care vor să plece din oraş şi să se bucure de aerul curat al muntelui.

Sursa foto: Pensiunea Cetățuia

Măgura este un sat de poveste, situat pe Valea Buzăului, înconjurat de peisaje pitoreşti. Este un adevărat paradis pentru cei care doresc să se bucure de frumuseţea naturii şi să se relaxeze departe de agitaţia oraşelor aglomerate.

În apropiere de Măgura, poţi descoperi o serie de trasee uimitoare, care te vor conduce prin peisaje spectaculoase şi panorame impresionante. Poţi să faci o plimbare uşoară prin pădure sau să te aventurezi pe trasee mai dificile. Alegerea este doar a ta!

Zona în care se află satul Măgura este renumită pentru frumuseţea sa naturală. În timpul primăverii, vei fi încântat de cântecul păsărilor şi de frumuseţea vegetaţiei care împânzeşte peisajul. Toamna, pădurile se transformă într-un adevărat spectacol, cu frunze în toate nuanţele de roşu, galben şi arămiu. Farmecul unic al locului este dat şi de ospitalitatea pe care o poţi întâlni atunci când te cazezi în Măgura.

Pensiunea Cetăţuia – Cazare în mijlocul naturii, la cele mai înalte standarde

Pentru o experienţă de cazare în Măgura la cele mai înalte standarde, îţi recomandăm Pensiunea Cetăţuia. Această locaţie oferă camere confortabile sau bungalow-uri, cu facilităţi moderne. Pensiunea este deservită de propriul restaurant, care oferă o varietate de opţiuni culinare, inclusiv mâncare tradiţională din zona Buzăului, dar şi preparate gourmet.

Pensiunea Cetăţuia este o oază de linişte şi frumuseţe naturală, situată în mijlocul unei păduri impresionante. Această locaţie deosebită este perfectă pentru cei care doresc să se bucure de natură, în timp ce beneficiază de servicii de cazare la cele mai înalte standarde.

Călătorind spre Pensiunea Cetăţuia, te vei bucura de drumul pitoresc, care îţi oferă privelişti uimitoare. În momentul în care ajungi la pensiune, vei fi cucerit imediat de aerul cald şi primitor al gazdelor, care sunt implicate total pentru a îţi oferi o şedere de neuitat!

Pensiunea Cetăţuia este înconjurată de un cadru natural care îţi taie respiraţia şi de locuri minunate, care aşteaptă să fie explorate.

Citeste si:
Sphera, care deține KFC, Taco Bell și Pizza Hut, donează 30.000 euro și 10.000 de meniuri pentru susținerea persoanelor afectate de criza din Ucraina
Sphera, care deține KFC, Taco Bell și Pizza Hut, donează 30.000 euro și 10.000 de meniuri pentru susținerea persoanelor afectate de criza din Ucraina

Încarcă-ţi bateriile! Ce atracţii turistice nu trebuie să ratezi?

Pentru a completa experienţa la Pensiunea Cetăţuia, îţi recomandăm să vizitezi Vulcanii Noroioşi, Lacul Siriu şi Tabăra de Sculptură Măgura, trei atracţii turistice uimitoare din zonă.

Una dintre cele mai populare atracţii turistice din apropiere de Măgura sunt Vulcanii Noroioşi, un fenomen natural unic. Fierbătorile, aşa cum sunt numiţi Vulcanii Noroioşi de la Berca, se afla la aproximativ 15 km de Pensiunea Cetăţuia şi sunt uşor accesibili cu maşina sau cu bicicleta, dacă te încumeţi la un traseu mai lung. Mai departe, la aproximativ 30 de km, poţi găsi Pâclele Mari. Indiferent de cât de departe alegi să mergi, poţi explora zona în tihnă şi pot face fotografii memorabile.

Sursa Foto: iStock

Un alt punct de atracţie turistică important este Lacul Siriu, un lac de munte cristalin, înconjurat de peisaje deosebite. Acesta este situat la aproximativ 57 de km de Pensiunea Cetăţuia şi este o atracţie populară printre cei care doresc să se bucure de frumuseţile naturii. Lacul Siriu este înconjurat de păduri de conifere şi este ideal pentru relaxare.

Sursa Foto: iStock

Pe lângă farmecul natural, Măgura este şi locul unde poţi găsi un muzeu în aer liber unic în Europa: Tabăra de Sculptură. Această atracţie reprezintă o oportunitate unică pentru cei pasionaţi de artă şi sculptură, care îşi pot petrece timpul într-un loc cu o istorie de peste 50 de ani. Tabăra de Sculptură de la Măgura se află la doar 3 km de Pensiunea Cetăţuia, aşa că poţi ajunge acolo într-o plimbare relaxantă.

Aşadar, Măgura este destinaţia ideală pentru cei care doresc să se relaxeze şi să se bucure de frumuseţile naturii. Iar cazarea la Pensiunea Cetăţuia îţi garantează o experienţă la cele mai înalte standarde de confort, cu facilităţi moderne şi mâncare delicioasă. Vizitele la Vulcanii Noroioşi şi Lacul Siriu sunt, cu siguranţă, un must-do pentru vizitatorii Măgurei. Iar faptul că cele două puncte de interes se află la scurtă distanţă de Pensiunea Cetăţuia este ideal!

Odată ajuns la Măgura, poţi explora peisajul magnific din jurul Pensiunii Cetăţuia sau te poţi bucura de relaxare la terasă şi de mese delicioase în restaurantul pensiunii. Totul depinde de modul în care preferi să îţi petreci escapada departe de agitaţia oraşului!

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Destinaţia de poveste în care trebuie să ajungi: satul Măgura, de pe Valea Buzăului