Lectură de 4 minute

13 Apr 2021 - Știri și Noutăți

dEpurtat.ro vrea să se extindă pe piețele din Bulgaria, Grecia și Ungaria

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul de încălțăminte online pentru femei dEpurtat.ro a crescut vânzările online cu 20%, după implementare unui software de tip ERP, care automatizează activitățile repetitive și gestionează comenzile zilnice. Compania vrea să se extindă în Bulgaria, Grecia și Ungaria.

Odată cu utilizarea softului SeniorERP, conducerea dEpurtat.ro este mai încrezătoare în planurile de extindere a afacerii în alte țări.

“Până să implementăm SeniorERP eram puțin blocați și reticenți în a ne dezvolta și în alte țări. Exact după ce am făcut implementarea am prins curaj să ne extindem în Bulgaria și urmează și alte țări. Acum vorbim de Grecia și Ungaria, dar avem în vedere și Polonia și Italia. Astăzi simt că funcționăm ca o companie din anul 2021. ERP-ul m-a ajutat să mă organizez și să structurez mai bine departamentele. Oamenii sunt acum uniți, conectați și mai productivi”, a declarat Nicolae Slav, CEO dEpurtat.ro.

În scurt timp de la implementare, retailerul a observat următoarele rezultate:

  • Economii de timp de peste 4 ore/zi – prin automatizarea activităților de realizare NIR, generare facturi, import borderou curieri etc.

  • Economii de peste 15.000 lei/lună – prin eliminarea necesităților de recompensare a clienților ca urmare a comenzilor anulate

  • Creșterea cu 20% a vânzărilor online – prin controlul eficient al stocului și acces la informații exacte despre disponibilitatea produselor

  • Procesarea a peste 800 de comenzi pe zi – cu circa 300 mai mult față de perioada când procesele se desfășurau cu pixul și hârtia sau în Excel

    Citeste si:
    Rihanna lansează o nouă colecție de pantofi sport în colaborare cu PUMA 
    Rihanna lansează o nouă colecție de pantofi sport în colaborare cu PUMA 
  • Reducerea comenzilor cu probleme de la câteva sute la circa 3-4 comenzi/lună

“Datorită contribuției SeniorERP, vânzările online au crescut cu 20%, exact ce am avut nevoie în anul cu pandemia. Cu ERP am căpătat încredere și control și am câștigat foarte mult timp. Numai pe partea de NIR am economisit undeva la 2 ore pe zi, iar asta înseamnă enorm. În plus, sistemul ne-a permis să accelerăm și să investim mai mult în campaniile de marketing. Într-un an de zile, prin automatizarea dată de SeniorERP, reușim să economisim sume importante”, a adăugat Slav.

Schimbări la dEpurtat.ro după automatizare

Compania deținea deja o platformă ecommerce, iar în paralel cu implementarea soluției ERP, retailerul de încălțăminte a realizat și automatizarea depozitelor.

După automatizarea afacerii, echipa dEpurtat.ro a observat multe alte schimbări, precum:

  • Capacitatea de lucru sporită fără suplimentarea numărului de angajați

  • Acuratețe crescută a datelor și în procesarea comenzilor

  • Vizibilitate asupra stocurilor și a informațiilor relevante pentru vânzări

  • Sincronizarea și actualizarea datelor în timp real

  • Eliminarea operațiunilor manuale repetitive

  • Reducerea numărului de erori umane

  • Creșterea nivelului de satisfacție a clienților

  • Validarea automată a comenzilor

  • Vizibilitate asupra situației încasărilor de la curieri

  • Control mai mare al timpilor de livrare a comenzilor de la furnizori

  • Generarea rapidă a unor rapoarte de profitabilitate pe furnizori

  • Conturarea strategiei de business pe baza unor informații corecte și actuale

  • Interconectarea departamentelor și creșterea productivității angajaților

Extindere pe alte piețe

Odată cu utilizarea softului SeniorERP, conducerea dEpurtat.ro este mai încrezătoare în planurile de extindere a afacerii în alte țări.

“Până să implementăm SeniorERP eram puțin blocați și reticenți în a ne dezvolta și în alte țări. Exact după ce am făcut implementarea am prins curaj să ne extindem în Bulgaria și urmează și alte țări. Acum vorbim de Grecia și Ungaria, dar avem în vedere și Polonia și Italia. Astăzi simt că funcționăm ca o companie din anul 2021. ERP-ul m-a ajutat să mă organizez și să structurez mai bine departamentele. Oamenii sunt acum uniți, conectați și mai productivi”, a adăugat Nicolae Slav.

Cu o cifră de afaceri de aproape 5 milioane euro, dEpurtat.ro este o companie care comercializează încălțăminte pentru de damă, având o experiență în retail de aproximativ 10 ani. Businessul deține două depozite și două magazine fizice în București, la care se adaugă magazinul online, procesând în total circa 800 comenzi pe zi. Compania comercializează produse în România și Bulgaria, urmând să extindă activitatea în Grecia, Ungaria, Polonia și Italia.

Senior Software este un furnizor de sisteme software din România. Fondată în 2003, compania a realizat peste 450 de implementări. Senior Software a pornit businessul cu o singură divizie, iar în prezent dispune de 6 divizii prin care implementează sisteme de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania își desfășoară activitatea în patru locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași) cu o echipă formată din 160 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  dEpurtat.ro vrea să se extindă pe piețele din Bulgaria, Grecia și Ungaria