Lectură de 2 minute

28 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Deichmann vrea să scape de fluturașii de salariu pentru angajați. Ce soluție a găsit

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Retailerul de încălțăminte Deichmann introduce în companie soluții implementate de către SAP și dă uitării clasicii fluturași de salariu, pe care angajații pot de acum să-i vizualizeze direct într-o aplicație, de pe orice dispozitiv. De asemenea, aceștia își pot administra datele personale cu ajutorul funcțiilor de self-service. Cât de curând, angajații vor putea să își ia concediu prin intermediul aceleiași platforme, în doar câteva click-uri. 

Sursa foto: Deichmann

În prezent, Deichmann implementează soluții cloud de la SAP pentru departamentele HR din Germania. Software-ul SAP SuccessFactors ajută companiile să își standardizeze întregul departament de resurse umane și să mute toate sarcinile în mediul online.

În faza inițială a proiectului, Deichmann oferă variante digitizate ale documentelor către angajați. Primele funcții self-service sunt deja active, iar angajații pot să-și actualizeze singuri schimbările de adrese sau detaliile bancare. Pot, de asemenea, să adauge și un contact de urgență, pentru situații neprevăzute.

Proiectul ”StepOn” are ca scop și creșterea atractivității Deichmann ca angajator, dar și îmbunătățirea ratei de retenție a angajaților din companie.

ROOS IT, partener SAP cu sediul în Aachen, a ajutat Deichmann cu implementarea soluției SuccessFactors. ROOS IT a creat în scurt timp o aplicație dedicată retailerului de încălțăminte, prin care angajații pot avea acces rapid la fluturașii de salariu. Accesul la datele găzduite în rețeaua proprie Deichmann este securizat, indiferent de dispozitivul folosit pentru a face asta.

Fluturașii de salariu digitali sunt deja oferiți către 1.200 de angajați aflați la sediul companiei și în magazinele din Essen. Restul de peste 41.000 de angajați din magazinele Deichmann vor primi, curând, acces la soluția implementată cu ajutorul SAP: Retailerul de încălțăminte folosește, de asemenea, SAP SuccessFactors Performance and Goals pentru analiza performanțelor angajaților și pentru recenzii în perioadele de probă.

Deichmann este o companie cu tradiție în Germania, însă retailerul de încălțăminte s-a extins masiv de-a lungul deceniilor, având acum prezență cu 4.300 de magazine fizice în 31 de țări, inclusiv în România, în toate aceste locații și nu numai fiind angajați peste 42.000 de oameni. Fondată în 1913, firma este încă o afacere de familie și are de gând să rămână astfel și în viitor.
Retailerul este lider de piață în segmentul de încălțăminte din Germania și în prezent, se află într-o fază de digitalizare extensivă a proceselor interne.

Citeste si:
Îmbrăcăminte și încălțăminte ”de lux”, oprite la vamă. Ce au descoperit polițiștii
Îmbrăcăminte și încălțăminte ”de lux”, oprite la vamă. Ce au descoperit polițiștii
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Deichmann vrea să scape de fluturașii de salariu pentru angajați. Ce soluție a găsit