Lectură de 6 minute

16 Mai 2023 - Știri și Noutăți

 DEICHMANN România continuă să crească și își mărește cifra de afaceri cu peste 30 de procente

Advertorial

Abonează-te pe  

DEICHMANN România a încheiat anul 2022 cu o creștere semnificativă a cifrei de afaceri: Compania și-a majorat cifra de afaceri cu aproximativ 32%, ajungând la 594,85 milioane de lei (2021: 450,9 milioane de lei brut). Aceasta a fost cu aproape 97 de milioane de lei mai mare decât în 2019, ultimul an care nu a fost afectat de Covid. DEICHMANN a continuat să crească și în ceea ce privește numărul de perechi de încălțăminte vândute, aproximativ 3,97 milioane (2021: 3,35; 2019: 3,88 milioane de perechi). Compania, care activează în România din 2007, este deja de câțiva ani lider de piață în retailul de încălțăminte național, iar la finalul anului 2022 opera 114 magazine și un magazin online deschis în 2016. 

Sursa foto: Deichmann

De asemenea, creșterea are un efect pozitiv asupra numărului de angajați la DEICHMANN: la sfârșitul anului 2022, 834 de angajați lucrau pentru companie, cu 23 mai mulți decât în 2021. În comparație cu 2019, numărul de angajați a crescut cu un total de 54.

„Anul 2022 a fost un an de succes pentru noi, mai ales în contextul numeroaselor provocări externe”, spune directorul general Daniel Popa. „S-a demonstrat din nou, conceptul nostru DEICHMANN - raportul calitate-preț pe care ne concentrăm întotdeauna atât de mult și poziționarea clară sunt atractive pentru clienții noștri chiar și în vremuri de criză. De asemenea, am reușit să atragem mai mulți cumpărători în magazinele noastre
și în magazinul online și să vindem și modele din categorii mai ridicate de preț. Sortimentul la modă și diversitatea mărcilor noastre au fost puncte pozitive importante pentru noi și cheia acestui succes.”

Pentru a oferi clienților și mai multe avantaje, DEICHMANN România a introdus la 1 martie programul de fidelizare a clienților DEICHMANN Plus. În Austria, acest program funcționează cu mult succes de mai mulți ani. În cadrul acestui program, clienții primesc numeroase avantaje la înscriere, reduceri exclusive în timpul promoțiilor, puncte de fiecare dată când vizitează sau cumpără în magazinele noastre, vouchere de ziua de naștere și alte oferte atractive. „Cu DEICHMANN Plus, sperăm să creăm stimulente suplimentare pentru clienții noștri existenți, dar și să atragem noi grupuri de cumpărători”, declară Daniel Popa.

În domeniul publicității, compania surprinde cu campanii noi și creative. „Love the shoe AND the price” este mesajul central conform poziționării de brand, care preia promisiunea specială a mărcii DEICHMANN și propunerea unică de vânzare. Cumpărăturile la DEICHMANN ar trebui să fie distractive și ușoare pe toate canalele. Având în vedere acest lucru, cel mai mare retailer de încălțăminte din Europa continuă, de asemenea, să investească în rețeaua de magazine existentă.

„Am continuat să ne extindem din 2019 și acum avem 114 magazine în toată țara. În 2020 și 2021 am deschis în total unsprezece magazine noi”, declară Daniel Popa. „Acest lucru înseamnă că din 2012 am făcut mai mult decât să dublăm oferta noastră staționară pentru clienți. În 2012 aveam 55 de magazine la nivel național”, adaugă el.

Șase noi magazine planificate

Mai ales în vremuri de criză, este important să investești cu previziune și prudență, astfel încât compania a privit înainte și în timpul pandemiei Corona. Noul concept de magazin, care a fost dezvoltat în cadrul unei cooperări internaționale și care va modela de acum înainte imaginea magazinelor în cadrul grupului de companii, este revoluționar. Un aspect modern, o senzație generoasă de spațiu, lumi de culori delicate și mult spațiu pentru pantofi sport - cu noul design al magazinului, DEICHMANN face încă un pas spre viitor. Orientarea clienților prin accente de culoare, fără tavane false și cu insule de tavan suspendat deasupra zonelor definite, precum și cu mobilier modificat sunt doar câteva dintre caracteristicile noului design. Anul acesta, DEICHMANN va deschide șase noi magazine cu acest concept în România. Alte 10 urmează să fie modernizate în curând.

Un punct de atracție este departamentul spațios de încălțăminte sport pentru bărbați și femei, care include un perete de sneakerși cu mărci precum adidas, Nike, Puma, FILA, Reebok și Skechers. „Sportul continuă să fie o temă de top pentru noi”, remarcă CEO-ul DEICHMANN. „Am intensificat foarte mult cooperarea strategică cu brandurile sport pentru a face cele mai îndrăgite branduri accesibile tuturor.”

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Grupul internațional DEICHMANN atinge o cifră de afaceri record

DEICHMANN în România este o filială a DEICHMANN SE. Aceasta din urmă poate raporta o creștere semnificativă pentru anul 2022. Cifra de afaceri a grupului de companii a crescut la un nivel record de peste 8 miliarde de euro în 2022. Compania, cu sediul central în Essen, Germania, a utilizat în mod țintit oportunitățile sale chiar și în vremuri de criză și stabilește cursul strategic pentru viitor prin investiții cu viziune. În 2023, DEICHMANN va continua să se concentreze pe extinderea autofinanțată, pe modernizarea rețelei de magazine, pe extinderea consecventă a portofoliului de mărci și pe dezvoltarea în continuare a strategiei de succes omnichannel.

În 2022, DEICHMANN SE a fost activă în 31 de țări. În exerciţiul financiar trecut, grupul de companii a realizat la nivel mondial vânzări brute de 8,1 miliarde de euro (net 6,9 miliarde de euro). În ultimul exerciţiu financiar neafectat de Covid, 2019, cele mai mari vânzări brute de până acum fuseseră de 6,4 miliarde de euro: aceasta corespunde unei creșteri de aproximativ 23%. Evoluția pozitivă poate fi atribuită atât creșterii propriilor puncte de vânzare și a magazinelor online ale companiei, cât și achizițiilor de succes, de exemplu în SUA.

„Până acum am trecut cu bine prin vremurile de criză, ne-am folosit de oportunitățile pe care le avem și privim pozitiv spre viitor. Este deosebit de îmbucurător faptul că anul trecut am reușit să creștem puternic în punctele de vânzare existente în cadrul grupului”, a subliniat Heinrich Deichmann, președintele Consiliului de Administrație al DEICHMANN SE. „O creștere de aproximativ 9 procente în magazinele din întregul Grup DEICHMANN, în termeni comparabili, reprezintă un rezultat foarte bun. Dacă se adaugă magazinele online, rezultă o creștere de aproximativ 15 procente. În anul celei de-a 110-a aniversări, DEICHMANN continuă astfel să fie o companie sănătoasă și pregătită pentru viitor.”

178 de milioane de perechi de încălțăminte au fost vândute la nivel mondial în 2022 în magazine și prin intermediul magazinelor online ale grupului de firme. Grupul DEICHMANN a generat 67% din vânzările sale în afara Germaniei. La 31 decembrie 2022, compania opera un total de 4.565 de magazine și 41 de magazine online și avea peste 48.000 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /   DEICHMANN România continuă să crească și își mărește cifra de afaceri cu peste 30 de procente