Lectură de 2 minute

01 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Degringolada angajaților din retailul de moda: John Lewis își spulbera personalul ca piesele de domino pentru a reveni pe profit

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

John Lewis & Partners (cunoscut anterior și în mod obișnuit sub numele de John Lewis), marca britanică de magazine de lux care operează pe întreg teritoriul Regatului Unit, va reduce 200 de locuri de muncă, ca parte a planului său de reducere a costurilor.

Sursa foto: Unsplash

Se așteaptă ca disponibilizările să fie făcute în cadrul diviziei de servicii pentru clienți a companiei, care în prezent este formată din peste 1.000 de angajați, potrivit rapoartelor din Retail Gazette.JLP, care deține John Lewis și Waitrose, a declarat că va căuta să plaseze lucrătorii afectați în roluri alternative, dar a recunoscut că unii vor fi afectați de concedieri, notează cosmeticbusiness.com.

Cea mai recentă rundă de reduceri de locuri de muncă vine în contextul în care se pare că afacerea este pregătită să elimine până la 11.000 de angajați în următorii ani, ca parte a planurilor sale de a reveni pe profit.

Compania a raportat o pierdere de 234 de milioane de lire sterline în rezultatele sale din martie 2023. Un purtător de cuvânt al JLP a declarat anterior pentru Cosmetics Business că societatea "are un plan de revenire pe profit, ceea ce înseamnă, din păcate, reducerea numărului de angajați de care avem nevoie în afacerea noastră".

Aceștia au adăugat că ar fi "nepotrivit" să discutăm detalii. Pe lângă reducerile de locuri de muncă, compania a redus la jumătate condițiile de concediere, a eliminat bonusurile pentru personal și a închis 16 dintre magazinele sale.

JLP nu este singura companie care își reduce forța de muncă în încercarea de a atenua pierderile de profit. Gigantul din domeniul frumuseții The Estee Lauder Companies a dezvăluit recent că intenționează să reducă 3.100 de locuri de muncă după ce și-a văzut vânzările în scădere în trimestrul al doilea 2024.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Degringolada angajaților din retailul de moda: John Lewis își spulbera personalul ca piesele de domino pentru a reveni pe profit