Lectură de 6 minute

29 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Dedeman și Mobexpert pun la dispoziția clienților două instrumente online de mobilat: cum îți amenajezi casa și cât costă

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul de bricolaj Dedeman și producătorul român de mobilier Mobexpert au două instrumente online de mobilat care specifică care este costul întregului proces. Cele două platforme pot fi folosite gratuit pe site-urile companiilor.

Instrumentul online de mobilat de la Dedeman, DeDeSign, oferă clienților posibilitatea de a vizualiza anumite versiuni ale dormitorului, livingului sau alte încăperi din locuință prin diferite variante propuse. Dedeman oferă patru stiluri pentru amenajarea casei: stilul clasic, modern, multicolor și glamour. În plus, retailerul pune la dispoziția clienților și un test prin care clienții pot afla ce stil preferă și li se potrivește.

Instrument online de mobilat Dedeman

Stilul clasic se caracterizează prin atemporalitate, eleganță, calitatea materialelor și finisaje. Pentru acest stil retailerul propune nouă modele de amenajare pentru living, opt modele pentru amenajarea dormitoarelor, șase modele pentru bucătării, șapte mdoele pentru camere și șase stiluri pentru baie.

Spre exemplu, un dulap de baie adaptat stilului clasic poate fi cumpărat la prețul de 300 de lei, în timp ce un șemineu electric cu aerotermă potrivit aceluiași stil poate fi găsit pe site la prețul de aproximativ 1.500 de lei.

Pentru stilul modern, un stil care se remarcă prin linii și suprafețe fine, drepte și clare, retailerul propune opt amenajări de bucătărie, 11 modele pentru livingul, șapte pentru dormitoare, 10 stiluri pentru amenajarea băilor, 10 pentru camerele de copii, opt modele pentru amenajarea grădinii și trei destinate balconului.

Stilul modern se caracterizează prin jocuri de lumină arhitecturală, pete de culoare, forme geometrice și corpuri modulare, iar retailerul propune pentru amenajarea locuinței în acest stil mai multe piese de mobilier. Astfel, o canapea extensibilă cu trei locuri pentru living poate fi cumpărată cu 2.300 de lei, iar pentru amenajarea bucătăriei, o masă bucătărie fixă Siena, dreptunghiulară, pentru șase persoane, costă 339 de lei.

Stilul multicolor propus de Dedeman vine cu opt variante pentru aranjarea livingului, șase modele pentru a mobila dormitoarele, șapte pentru bucătării, șapte pentru amenajarea camerelor pentru copii, cinci modele pentru băi și un model pentru balcon.

Stilul multicolor este caracterizat prin combinații relativ aleatorii, iar culorile contrastante și texturile diferite transformă stilul într-unul vibrant. Astfel, un taburet tip cub multicolor poate fi găsit la prețul de 79 de lei, iar o etajeră pentru camera copiiilor cu rafturi și două sertare poate fi cumpărată la 419 lei.

Citeste si:
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park

Ultimul stil propus de Dedeman este stilul glamour, care vine cu 12 modele pentru amenajarea livingului, șapte modele pentru amenajarea dormitorului, șase modele pentru bucătării, cinci pentru amenajarea camerelor de copii și șapte pentru băie.

Stilul glamour, aparținând anilor '20, reprezintă alternativa la designul și arhitectura contemporană. Elementele definitorii ale stilului glamour sunt materialele strălucitoare în combinație cromatică de albastru, mov, roșu și argintiu/auriu, dar și accente sidefate și imprimeuri florale. Astfel, un pat pentru dormitor, matrimonial, tapițat, cu ladă, costă 2.200 de lei, în timp ce pentru o bucătărie Cataleya un român ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 3.000 de lei.

Instrument online de mobilat Mobexpert

Producătorul român de mobilier Mobexpert vine cu un instrument care calculează exact prețul amenajării locuinței și oferă posibiitatea clienților de a-și selecta produsele în funcție de bugetul de care dispun, propunând astfel variante pentru fiecare cameră și piesă de mobilier.

Retailerul vine cu modele de amenajare pentru living, bucătărie, dormitor, camera copiiilor, baie, hol, dar și amenajarea balconului și a terasei.

Astfel, pentru amenajarea livingului și a spațiului de birou, un român ar cheltui 7.350 de lei pentru mai mullte piese de mobilier la un preț economic. Pentru o canapea la un preț economic, se scoate din buzunar suma de 2.000 de lei, pentru un fotoliu 900 de lei, pentru o bibilotecă 1.500 de lei, o măsuță de cafea ar costa 300 de lei, o comodă de TV are prețul de 700 de lei, pentru o etajeră ar urma să plătească tot 300 de lei, un covor ar ajunge la 350 de lei, un birou 700 de lei, iar un scaun ar ajunge la 600 de lei.

Mobilier Mobexpert

Pentru amenajarea bucătăriei la un buget mediu, un român ar urma să plătească 10.900 de lei pentru un mobilier complet cu electrocasnice, la prețul de 6.300 de lei, o masă la 1.300 de lei, patru scaune la 350 de lei, o lustră la 1.000 de lei și un covor la 900 de lei.

Pentru amenajarea unui dormitor cu un buget premium, clienții ar urma să scoată din buzunar 20.200 de lei pentru un pat la 4.000 de lei, cu o saltea de 2.500 de lei, două noptiere la 900 de lei, o comodă la 2.500 de lei, două veioze la 600 de lei, un set de așternut pentru pat la 1.100 de lei, un covor la 600 de lei și o lustră la 2.500 de lei.

Mobexpert produce de la zero case fixe și modulare

Mobexpert a investit un milion de euro în cel mai nou proiect, numit Tiny Houses, în care proiectează, produce și utilează case mici ce pot fi mutate în diferite spații. Prețul unei case începe de la 23.500 de euro, cu dotările standard, iar până acum se găsesc mai multe în campinguri și locații de vacanță, la munte sau la mare.

Prețul unei căsuțe depinde de caracteristicile acesteia: dimensiuni, dotări, amenajare interioară și materiale folosite. Pentru o căsuță mobilă, care măsoară 2,55 metri lățime și 6,66 metri lungime, prețul pleacă de la 23.499 euro+TVA. Cele fixe, care au un spațiu mai mare, de 3,2 metri lățime și 7 metri lungime, pot fi achiziționate cu un preț începând de la 25.399 euro+TVA.

Grupul Mobexpert are 2.100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 230 milioane euro. Mobexpert deţine opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export. Grupul Mobexpert include și 5 magazine Mobexpert Outlet dedicate ofertelor speciale, situate în Bucureşti (in zonele Pipera, Pantelimon, Militari), Suceava și Constanța, precum și un magazin online, www.mobexpert.ro.

Dedeman, unul dintre cei mai importanți jucători din retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, cu capital românesc, a deschis pe 3 septembrie la Blejoi al 56-lea magazin din rețea, unde a angajat 190 de persoane, după o investiție de 14 milioane de euro. Al 57-lea magazin a fost deschis în Câmpulung Moldovenesc.

Dedeman este afacerea începută în 1992, de frații Pavăl. Dedeman are 57 de magazine, cinci centre logistice, parc auto propriu, o gamă de peste 50.000 de produse pentru casă și grădină și peste 12.000 de angajaţi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dedeman și Mobexpert pun la dispoziția clienților două instrumente online de mobilat: cum îți amenajezi casa și cât costă