Lectură de 3 minute

14 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Decathlon lansează Antreprenoriat în mișcare - un program de inițiere și finanțare de 10.000 de euro pentru încurajarea turismului și sportului din Reșița și Caraș-Severin

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Decathlon România lansează „Antreprenoriat în mișcare”, un program de inițiere în antreprenoriat prin care va susține planuri de afaceri și inițiative pentru dezvoltarea sectorului de turism sportiv din Reșița și Caraș-Severin. Programul pilot cu orientare locală, dezvoltat sub umbrela RO Bike Valley și implementat cu sprijinul Primăriei Reșița, își propune să crească spiritul antreprenorial din zonă și să încurajeze inițiative care exploatează potențialul în cele două domenii – turismul și sportul.

Antreprenoriat în mișcare deschide o competiție adresată actualilor și viitorilor antreprenori locali care pot beneficia de: sesiuni de coaching și întâlniri cu experți, posibilitatea de a intra în colaborare cu RO Bike Valley și partenerii din comunitate și, la final, o finanțare de 10.000 de euro din partea Decathlon, pentru implementarea celei mai bune propuneri de business local în turismul sportiv, conturată pe parcursul programului.

Înscrierile au loc în perioada 13 – 30 septembrie, pe site-ul www.antreprenoriatinmiscare.ro, iar proiectele selectate de către juriu vor fi anunțate între 5 și 6 octombrie.

Condiții de participare în programul Decathlon

Programul Antreprenoriat în mișcare este adresat tuturor celor care doresc să intre în lumea antreprenoriatului prin lansarea unei propuneri de business de la zero sau prin dezvoltarea unei afaceri existente în plan local, care conectează, prin produse sau servicii, sportul cu turismul local. Se pot înscrie atât persoanele fizice – actuali sau potențiali antreprenori, cât și societăți comerciale care activează deja în cele două domenii sau în alte industrii, dar au o propunere de afacere locală pentru creșterea turismului sportiv.

Propunerile de afaceri din aria turismului sportiv pot avea în vedere activități de petrecere a timpului liber activ, exploatoare turistică prin sport (cycling, trekking și altele), dar și servicii conexe cum ar fi ateliere de reparații pentru echipamentele sportive, zone de agrement sau produse care susțin cele două domenii.

Pentru selecția participanților există două criterii principale: afacerea pe care o pornesc sau dezvoltă participanții trebuie să susțină îmbinarea turismului cu sportul, iar ideea de afacere trebuie implementată la nivel local, în Reșița sau Caraș-Severin

„Programul Antreprenoriat în mișcare a fost lansat sub RO Bike Valley, cu scopul dezvoltării industriei de ciclism și creșterii accesului la sport. În Reșița, am conectat cele două domenii pornind de la potențialul zonei, unde am identificat, alături de partenerii locali, un trend în creștere pentru turismul sportiv. Credem că va fi de interes atât din punct de vedere turistic, cât și de business și lifestyle. Urmărim prin acest program crearea unei rețele locale care să conecteze oamenii cu potențial antreprenorial din zonă”, menționează Raul Buzgar, production country leader Decathlon România.

Sesiuni de coaching pentru antreprenori

Cei douăzeci de participanții care intră în competiție în urma selecției vor participa, timp de o lună, la sesiuni de coaching personalizate pe nevoile oricărui antreprenor local. Fiecare participant va avea ocazia să învețe noțiuni de business și să completeze cunoștințele antreprenoriale existente cu un set de idei, surse de inspirație de la experți, antreprenori locali și naționali, să testeze ideile de business și să își creeze noi conexiuni. Sesiunile de întâlnire din cadrul programului vor fi structurate astfel încât participanții își vor putea contura propriile planuri de afaceri într-o formă cât mai clară și cu potențial ridicat de implementare, până la finalul programului.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

La închiderea programului, una dintre propunerile de business înscrise de participanți va obține o finanțare de 10.000 de euro din partea Decathlon. Aceasta va putea fi folosită pe parcursul următorului an pentru implementarea noii afaceri sau dezvoltarea afacerii existente. De asemenea, participanții care au făcut parte din program vor intra în comunitatea RO Bike Valley și în funcție de propunerile de business, pot obține sprijin divers din partea Decathlon cum ar fi servicii sau colaborări punctuale.

Decathlon, retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1.500 de colaboratori în 2021.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Decathlon lansează Antreprenoriat în mișcare - un program de inițiere și finanțare de 10.000 de euro pentru încurajarea turismului și sportului din Reșița și Caraș-Severin